Подаръци за момичета за Нова година 2021-2022: интересни идеи за различни възрасти

Всяко дете чака настъпването на новата година, за да се превъплъти в принцеса, вълшебна фея, кралица. Всички деца вярват в чудеса, а малките момиченца особено обичат приказките и магията. Много е важно да намерите под елхата новогодишен подарък, предназначен лично за бебето. Възрастните трябва предварително да помислят какво да подарят на момичето за новата година, за да бъде тя доволна и щастлива.

Когато избирате подарък за момиче за новата 2019 година, много ще зависи от възрастта на детето. В крайна сметка, ако дадете на петгодишно момиче играчка за едногодишно дете, тя просто няма да се интересува от такъв подарък. Също така, игра, предназначена за по-големи деца, едва ли ще се хареса като новогодишна изненада. Ето защо е важно, когато избирате новогодишен подарък, да помните на колко години е момичето.

0 до 1 година

Бебетата, разбира се, няма да разберат какво е подарък и защо се дава за новата година. Но родителите и роднините все още искат да поднесат първата новогодишна изненада в живота на бебето. Освен това необходимите неща могат да се считат за подарък, а не само играчки. Какво да подарите на дъщеря си за новата година?

 1. Мобилен за креватчето. Плюшени мечета или други фигурки, които се въртят плавно под успокояваща музика, ще привлекат вниманието на малкия човек. Тя ще се радва да гледа въртележката и да слуша приятна мелодия, докато майка й ще може да се отпусне малко.
 2. Шезлонг, люлка. Много удобни предмети за първи път, когато детето трябва да бъде успокоено и вече няма сила да го носи.
 3. Образователни играчки. Това трябва да са ярки големи играчки без остри ъгли, с помощта на които детето ще развие зрение, допир, фина моторика.
 4. Мека кукла. До една година бебето не се нуждае от кукли, които приличат на истински деца. Но меката кукла е идеална като новогодишен подарък за малко момиченце.
 5. Развиващ се килим. Децата с удоволствие гледат окачените играчки на дъгата и когато се научат да се преобръщат по корем, ще изучават рисунките на килима.
 6. Големи меки кубчета, книги с твърди страници, музикални играчки.

1 до 2 години

През този период бебето вече знае как да ходи и започва да говори. Асортиментът от играчки за тази възраст е много широк. Новогодишните подаръци за малки момичета могат да бъдат както следва:

 • Бебешки кукли, бебешки колички, бебешки съдове, дрехи за кукли
 • Говорещи играчки. Едно от най-важните умения в този интервал е способността да се говори, така че играчките, които пеят, говорят и повтарят звуците на животни, са подходящи.
 • Мек конструктор. Не е опасно за детето и бебето ще се радва да го сглоби и разглоби. Развива пространствено мислене и тактилни усещания.
 • Центрове за развитие. Цял комплекс от различни предмети, насочени към сложното развитие на детето в процеса на игра.
 • Машина за инвалидни колички. Подарете на детето си розова кола, която тя може да кара около къщата или на улицата.
 • Билярд с топки. Всички деца на тази възраст обичат да играят с цветни топки, седнали в сух басейн.
 • Фотосесия с професионален фотограф. Този подарък ще бъде запомнен под формата на многобройни снимки. До Нова година фотостудията ще украсят интериора си, а снимките ще се окажат наистина новогодишни.
 • Книги. От една година нататък момичетата често обичат да разлистват ярки цветни книги, разглеждайки снимки. Можете да изберете опцията със страници от мека тъкан, книги за пеене, разказване на истории и др.

Момиче на всяка възраст ще бъде доволно от красива кукла

На възраст от 2 до 3 години

Какво можете да дадете на момиче на 2-3 години за новата година?

 1. Раница във формата на розово прасе - символ на 2019 г., в която можете да поставите плодове и сладкиши. Препоръчително е това да не са сладкиши, а по-полезни деликатеси, например мармалад или блат.
 2. Пълнени играчки. Деца на 2 години с удоволствие играят с мечета, зайци и кучета, слагат ги в леглото, носят ги със себе си навсякъде. Дори бебето да има цяла зоологическа градина с меки животни, тя знае какво да поиска от Дядо Коледа за Нова година - още едно плюшено животно!
 3. Детски мобилен телефон, таблет.
 4. Можете да подарите на 2-3-годишно дете куче или котка играчка, които издават звуци, движат се, ядат.
 5. Книга с приказки, в която се сглобяват пъзели, изваждат се определени елементи, фигури се прикрепват с магнити към страниците и т.н. Можете също така да дарите музикална книга за новата година.
 6. Детска количка за хранителни стоки и играчки плодове и зеленчуци.
 7. Родители или близки роднини могат да дарят златни обеци.

Още идеи за подаръци в статии:

 • Новогодишни подаръци за деца
 • Новогодишни подаръци за момчета

Три до четири години

Децата вече започват да измислят свои игри, в които играят определени социални роли. Чрез измислени сюжети децата на тази възраст започват да осъзнават какво представляват междуличностните отношения, както и как чувствата и емоциите се проявяват в човека. Изберете образователни, ролеви и сюжетни играчки. Момичетата започват да се интересуват от тоалети и бебешка козметика. Започва ерата на активното движение, така че всички видове велосипеди и скутери също ще бъдат прекрасен новогодишен подарък. Детето вече знае какво да попита Дядо Коледа за новата година.

 • Магнитна дъска. Детето започва да учи букви, така че думите, съставени на дъската с помощта на магнитни букви, ще помогнат на момичето да се научи да чете по-бързо.
 • Къща за кукли с мебели. Това е може би един от най-желаните подаръци за всички малки принцеси.

  Важно! На тази възраст те активно създават семейни двойки от кукли и такъв подарък е като че ли репетиция за щастлив семеен живот в бъдеще.

 • Велосипед или скутер. Бебето ще може да ги вози само когато навън стане топло, но ще бъде много доволно от подаръка и ще очаква с нетърпение идването на пролетта.
 • Комплект за създатели
 • Комплект за красива прическа: гребени, фиби, връзки за коса
 • Детска кухня. Бебето с удоволствие ще отдели много време за това, защото ще й бъде интересно да сготви супа за куклите си и след това да ги храни от ястия за кукли.
 • Кинетичен пясък

На възраст от 4 до 5 години

 1. Момичетата могат да поискат кукла Барби с комплект рокли, принцеса в красива рокля, кукла майка с бебе и детска количка за Нова година. Не им отказвайте такъв подарък!
 2. Голяма книга с приказки. Най-добрият подарък, ако съдържа възможно най-много ярки и цветни снимки. Също така, децата на тази възраст започват да затрупват родителите си с въпроси, така че дайте на бебето детска енциклопедия.

  Внимание! Книгата трябва да е достатъчно лека, за да може детето да я вземе самостоятелно и да я прелисти, без изобилие от текст, не е трудно да представи информация.

 3. Облекло. На тази възраст бебето се превръща в истинска мода и ще се радва да получи нови стилни неща. Такъв подарък за новата година се дава, ако знаете точно размера и стила на дрехите на малката модница.

  Комплект за рисуване

 4. Детска козметика, бижута, чанти
 5. Компютър за обучение на деца
 6. Голям набор от многоцветни маркери
 7. Детска камера
 8. Играйте герои от любимите си карикатури
 9. Фризьорски или лекарски комплект
 10. Конструктори. Не е необходимо веднага да купувате сложен набор от пъзели, които 4-5 годишно момиче не може да сглоби самостоятелно. По-добре е да вземете нещо по-просто, с което ще бъде интересно бебето да се справи.
 11. Какво да подарите на 5-годишно момиче за Нова година, ако тя обича да помага на майка си в кухнята? Можете да изберете малка престилка за нея, книга с детски рецепти, комплект формички за бисквитки.

От пет до шест години

 • Както и преди, момичетата се интересуват от нови кукли. Друга кукла на Барби или пълничка ще бъде отличен вариант за новогодишен подарък.
 • Козметика за момичета: шампоан, течен сапун, крем за тяло, вана с мехурчета и др.
 • Гледайте с образа на любимия си анимационен герой.
 • Кънки. Дайте на момичетата на пет или шест години не обикновени бели кънки, а например цветни или с шарка.
 • Детска фабрика за производство на сладолед или сладкиши.
 • Различни настолни игри. Такива подаръци се обичат от дядовци и баби и детето ще се радва да играе различни игри с тях.

На 6-8 години

Шестгодишно бебе постепенно се адаптира към новия си статус, защото сега е ученичка. Но също така бебето засега остава дете, което означава, че играчките са най-желаната новогодишна изненада. Какво да дам на момиче от 6 до 8 години за новата година?

 1. Порцеланова кукла. Със сигурност на шест или осем години момичето е събрало цяла колекция от всякакви кукли и е доста трудно да я изненадате с нещо. Елегантна порцеланова кукла ще зарадва малката принцеса и ако към играчката е прикрепен куклен гардероб, щастието няма да има ограничение.

  Подарък за млада певица

 2. Какво да подарите на 6-7 годишно момиче за новата година, ако спортува? Като презентация е подходяща красива спортна униформа или спортно оборудване.
 3. Комплект от млад художник за момиче, което обича да рисува.
 4. Говорещо огледало. Вълшебното огледало ще разкаже история, ще зададе гатанка, ще изпее песен. Освен това има многоцветно осветление и ще бъде прекрасен подарък за момиче на 7 години.
 5. Дневник на момиче с ключалка и ключ.
 6. За дете, което обича да пее, детският микрофон е подходящ за подарък.
 7. Кученце или коте. Само родителите могат да си позволят такава новогодишна изненада, осъзнавайки, че повечето от притесненията ще паднат върху техните плещи. Но момичето ще получи отдаден приятел, за когото ще се научи да се грижи, да го обича и да прекарва много свободно време с него.

На 8-9 години

Ако момичето е на 8 години или малко повече, изберете следните подаръци за нея:

 1. Книги, предназначени за четене на възраст от осем до девет години. Това могат да бъдат и уроци по мъниста, бродерия и други хобита, които момичето обича.
 2. Ролкови кънки. През зимата момичето няма да има нужда от тях, но видеоклиповете заемат едно от първите места в списъците с подаръци за момичета. Затова й подарете желан подарък и го оставете да изчака топлото време в килера.
 3. Момичетата на тази възраст обичат големите мечета и колкото по-голямо е мечето, толкова по-добре.
 4. Бални рокли, пухкави поли, лъскави обувки, модерни чанти - това са елементите на гардероба, които ще зарадват бебето.
 5. Ако момичето е на 8 години, подарете на малката модница парфюм за новата година. Момичетата често опитат тайно грима на майка си, така че нека принцесата има собствена бутилка бебешки парфюм.
 6. 3D писалка, която можете да рисувате и пишете във въздуха
 7. Раница със снимки от любимия ви филм или карикатура
 8. Нощна лампа под формата на анимационен герой. Момичетата обичат всякакви тайни и тайни, а шепотът с приятел или сестра под светлината на нощната лампа е много по-интересен.

Оригинална нощна лампа

На 9-10 години

Какво да подарите на момиче на 9-10 години за новата година?

 • Детска шевна машина. Ако едно момиче обича да създава дрехи за своите кукли, тази опция за новогодишен подарък ще бъде много полезна.
 • Момичета на 9-10 години обичат да създават необичайни прически и за да се научат как да тъкат пигтейли и да оформят къдрици, представете манекен за прически.
 • Глина за моделиране на фигурки. Полимерната глина ще бъде прекрасен подарък за децата, които обичат да бъдат креативни.
 • Комплект за изработка на бижута
 • Мобилен телефон.Нова джаджа не трябва да е твърде скъпа, но не забравяйте да си купите ярък и красив калъф.
 • Касичка. До 9-10-годишна възраст много деца започват да събират монети за всяка необходима покупка.
 • Висулка с гравирани инициали
 • Голяма кутия за бижута

На възраст от 11 до 13 години

Тийнейджърският период ще започне съвсем скоро и момичето започва да се интересува активно от по-стари подаръци. Обърнете внимание на такива подаръци за момиче на 11-13 години за новата година:

 1. Комплект за грим
 2. Комплект за маникюр
 3. Тоалетна вода
 4. Бижута, различни декорации
 5. Приложена чаша със снимка на момичето. Можете да поставите снимка на тениска или дневник.
 6. Таблет, лаптоп, нов мобилен телефон - такива скъпи подаръци могат да бъдат представени на момиче на 11 и повече години, ако няма финансови ограничения. Ако родителите нямат възможност да си купят нов смартфон, не трябва да теглите заем или да заемате липсващата сума. По-добре е да дадете в този случай стилни слушалки или да поръчате персонализиран калъф за джаджата.
 7. Електронната книга е чудесен вариант за подарък за момиче на единадесет и повече години.
 8. Прожекторът за звездно небе ще се побере добре в детската стая
 9. Сертификат за завършен курс. Ако детето ви мечтае да стане актьор, посетете го по класове по актьорско майсторство. Ако едно момиче се интересува активно от света на модата и красотата, най-добрият подарък за нея ще бъдат курсове за красота, където професионалистите ще ви научат как да се грижите за външния си вид и да избирате дрехи.
 10. Красиви аксесоари за детската стая: бродирани възглавници, картина, лампа.

Подарък за Нова година трябва да бъде избран, като се вземат предвид възрастта и хобитата на момичето. Подходете творчески към избора на презентация, представяйки си какво точно може да зарадва бебето. Допълнете основния подарък с мека играчка под формата на символ на настъпващата година - сладко розово прасе и не забравяйте за красивата опаковка.

Интересни статии...