Оригинални подаръци за Нова година 2020 за семейство, колеги и приятели

Съвсем скоро ще дойде най-дългоочакваният празник, с който се радват както възрастни, така и деца - Нова година. Във всяка къща ще се появи елегантно коледно дърво, а във въздуха ще витае миризмата на мандарини и пресни сладкиши. Нова година е празник, свързан с магия, детство, семеен уют и забавление. Затова именно на новогодишните празници искам да поднеса приятни изненади и подаръци на всички свои близки и приятели. Но ако всяка година си подарявате нещо предсказуемо и очаквано, за новата 2020 година, Плъховете могат да изненадат и зарадват с оригинални и необичайни подаръци.

ТОП 10 идеи за оригинални подаръци за Нова 2020 година

 1. Одеяло с ръкави. Много необичайно, но много необходимо нещо, особено в студения сезон. Ако човекът, на когото ще подарите подарък, обича да чете или гледа телевизия, одеяло с ръкави ще бъде много необходимо нещо за него. Обикновено е обичайно да се дават стандартни одеяла, но допълнителни ръкави ще позволят да се обръщат страници, да се държи чаша чай, да се превключват телевизионни канали, докато се стоплят.
 2. Игра на маса. В съвременния свят много хора са станали фенове на компютърните игри, забравяйки за прекрасното забавление на приятелска компания на настолна игра. Настолните игри са евтини и оригинални подаръци за Нова година.
 3. Билети за театър. Представете в красив плик два билета за представлението, за което вашият роднина или приятел е мечтал.
 4. Необичайни сладкиши. Най-оригиналните сладки могат да бъдат поръчани в онлайн магазина или донесени от други страни. Има много неща, които близките ви никога не са опитвали, така че новата година е причина да им дадете нови гастрономически усещания.
 5. Магнитна дъска. Той е закачен на хладилника, а на дъската можете да пишете приятни думи на близките си, важни събития, напомняния и т.н.
 6. Оригинални сувенири, например, под формата на касичка. Колкото по-интересна е идеята, толкова по-добре. Можете да поръчате касичка със собствен надпис или прехвърлена снимка. Такива сувенири са евтини и паметта ще остане дълго време.
 7. Маса за баня. Вечер, след тежък работен ден, наистина искате да се отпуснете в баня с мехурчета, да прочетете любимата си книга с чаша вино или чаша чай. Масата е просто нещото, което ще помогне за истинска релаксация с всички удобства.
 8. Необичайни комплекти за творчество. Тези, които обичат занаятите, ще оценят такива интересни подаръци.
 9. Машината, която прави пуканки. За феновете на домашното кино това ще бъде много полезен и нестандартен новогодишен подарък.
 10. Бластер за снежна топка. Не само децата, но и възрастните ще се зарадват на възможността да се веселят на чист въздух, стреляйки си със снежни топки.

Машината за пуканки е чудесен подарък за любителите на домашното кино

Оригинални подаръци за роднини

Особено внимателни сме при избора на подаръци за нашите близки. Изненадайте близките си за новата година с нестандартни подаръци.

 • Новогодишните празници са най-чакани от децата, така че подаръците за тях трябва да бъдат наистина вълшебни. Оригинален подарък за дете за Нова година може да бъде както следва: играчка под формата на любим анимационен герой, малък аквариум с рибки, интересни кукли и коли, които бебето няма.
 • Оригинален подарък за любимия човек за Нова година: покана за романтична среща в уютен ресторант, тениска с вашата обща снимка, персонализирани чаши или бутилка вино.
 • Свикнали сме да даваме на родителите необходими и полезни неща за новата година.Изненадайте ги с необичайни подаръци: вечер в ресторант за двама, пътувания до морето или до санаториум, плетени пуловери със същия принт.

Дете в Нова година може да бъде доволно от играчка като подарък

Оригинални подаръци за приятели

Познаваме приятели и приятелки отдавна, но именно за новата година искаме да ги изненадаме, като им подарим оригинален новогодишен подарък. Какви презентации можете да измислите за приятелите си?

 1. Чаша или тениска с интересен надпис, снимка или шарка.
 2. Оригинален подарък за момиче за Нова година - комплект ръчно изработен сапун под формата на козметика, бижута, коли.
 3. За най-добрия приятел, който обича любителите на ръкоделието, най-добрият подарък ще бъде комплект за бродиране, конци за плетене, материали за изработване на картички и т.н.
 4. Можете да подарите на приятелите си антистрес играчка, особено ако харчат много енергия и нерви по време на работа или учене.

Необичайни подаръци за колеги

В много компании е прието да се подаряват оригинални подаръци на колеги за новата година. Опции за новогодишни подаръци за колеги:

 1. Персонализирани дневници, чаши, календари
 2. Компютърни мишки под формата на състезателни автомобили
 3. Флаш устройства под формата на забавни мишки
 4. Плетени пуловери на чаши
 5. Маркери с подсветка
 6. Буркани със сладко или мед

Ако решите да подарите необичайни подаръци на партньори за Нова година, обърнете внимание на сувенира под формата на голяма банкнота в красива рамка под стъкло. Такъв подарък ще символизира печалба през следващата година, а партньорите със сигурност ще оценят вашето нестандартно въображение.

А клиентите могат да бъдат доволни от комплект елитен шоколад с отпечатано лого на компанията, кошница с деликатеси, набор от билков чай, буркани с мед и ядки.

Направи си сам оригинални подаръци

Особено ценени са тези подаръци, в които е вложено парче душа и топлина на сърцето. Разбира се, можете да си купите скъпо нещо, но това, което правите сами, ще бъде много по-скъпо. Какво могат да бъдат оригинални ръчно изработени подаръци за новата година:

 • Сувенир или красив занаят, направен в новогодишната тема;
 • Възглавница;
 • Кадър;
 • Облекло;
 • Аксесоари;
 • Сладкарски изделия;
 • Пощенска картичка;
 • Декорация за дома.

Ръчно изработено дърво от прежда ще изглежда необичайно и наистина празнично. За да го направите, трябва да вземете конус от пяна, върху който е залепена дебела нишка прежда, започвайки отдолу до самия връх. Остава да украсите коледното дърво с многоцветни копчета, а отгоре може да бъде многоцветен помпон, направен от конци.

На бележка! Вместо бутони можете да използвате всякакви други материали: сатенени лъкове, мъниста, мъниста и т.н.

За други опции и майсторски класове за създаване на коледно дърво вижте тази статия.

Подаръците „направи си сам“ изглеждат оригинално

Оригинален подарък „направи си сам“ за новата година може да бъде такъв:

 • Играчка за коледно дърво;
 • Мишка, направена от чорап;
 • Фото колаж;
 • Меденки под формата на коледни елхи, снежни човеци, снежни къщи.

В допълнение към всеки подарък може да бъде представена ръчно изработена новогодишна картичка. В Интернет можете да намерите много семинари за това как да ги направите.

На бележка! Направете наведнъж много оригинални красиви пощенски картички, за да могат да бъдат представени на всички ваши приятели, колеги и роднини.

Необичайни новогодишни занаяти 2020

Ако, докато подготвяте новогодишни подаръци за семейство и приятели, давате воля на въображението и находчивостта си, тогава можете да измислите много идеи за подаръци, които можете да направите сами и да не харчите много пари. Още няколко опции за оригинални подаръци за новата година със собствените си ръце, които да ви помогнат:

 1. Необичайни калъфи за столове, например под формата на шапки на Дядо Коледа;
 2. Коледен венец от тапи от бутилки за вино;
 3. Гирлянд от конуси;
 4. Плетени чорапи за подаръци;
 5. Необичаен свещник;
 6. Отличен подарък е декоративна свещ с канелени пръчици;
 7. Ако сънувате много, можете да измислите оригинален снежен глобус;
 8. Бутилка шампанско с лъскав декор;
 9. Елфи, направени от шишарки;
 10. Коледна украса от филц;
 11. Коледно дърво от сладкиши;
 12. Коледни топки със снимки вътре;
 13. Плетена Снежанка и Дядо Коледа.

Винен корков венец

Необичайни пощенски картички за новата година

Оригинална картичка направи си сам е чудесно допълнение към новогодишния подарък. Изберете техниката, която ви харесва и си направете малка красива хартиена изненада.

 • Залепете апликации под формата на елхи, клонки, клони от ела върху бяла текстурирана хартия. Украсете картичката с мъниста и мъниста.
 • Начертайте основата на гирлянда върху светла хартия и след това залепете разноцветни дражета вместо крушки. Не забравяйте да напишете вашите поздравления за Нова година!
 • Залепете многоцветните копчета, така че да направят коледно дърво. В долната част залепете правоъгълник от хартия с различен нюанс, върху който напишете своите поздравления.
 • С помощта на хартия от няколко цвята изрежете дървото под формата на правоъгълник, залепете звездите и напишете най-топлите си пожелания за следващата година.
 • С помощта на шаблон нарисувайте бели снежинки на тъмния фон на картичката. Залепете върху ярко червен и бял лък.
 • Прието е да се дава нещо, свързано със символа на идващата година за новата година - през 2020 г. това е Плъх (или Мишка). Украсете вашата новогодишна картичка с тази сладка апликация от сива или бяла мишка!
 • Използвайки занаятчийска хартия, можете да създадете изображение на заснежени ели или къщи, което ще изглежда много оригинално.
 • Украсете вашите карти със забавни празнични елени, облечени в плетени пуловери.
 • Ако можете да рисувате, нарисувайте мишка върху картата, украсете картата с бутони, панделки, мъниста.

Готини подаръци за новата 2020 година

Не се страхувайте да подарявате творчески подаръци за новата година. Вашата изобретателност и чувство за хумор със сигурност ще бъдат оценени от тези, за които сте опитали. Идеи за оригинални подаръци с шега за новата година:

 • Забавни чехли;
 • Ортопедична възглавница под формата на забавен герой;
 • Огромна четка за коса;
 • Подарък за момче за новата година може да бъде под формата на заден гребен, забавна фигурка, хладно писмо, вмъкнато в рамка под стъкло;
 • Момичетата могат да бъдат представени с възглавници, изобразяващи любимите им герои в забавни пози;
 • Комплект барабан за маса;
 • Чиния с изображение на забавен плъх;
 • Картина, направена от снимка, на която вашият роднина или приятел ще бъде изобразен като величествен човек;
 • Табла с щастливи желания и снимки;
 • Летящ будилник;
 • Приятел ще оцени подарък под формата на престилка, в която ще се вмъкне гърда от пети размер;
 • Комплект салфетки с препечен хляб;
 • Дъска за рязане с готини пожелания;
 • Оръжия от шоколад;
 • Ключодържател с форма на розетка;
 • Забавни корици за паспорти, калъфи за мобилни телефони;
 • Майсторски клас по приготвяне на коледен пудинг;
 • Забавен пепелник за пушачи;
 • Готини фотомагнити за хладилника.

Когато избирате новогодишен подарък за семейството и приятелите си, включете въображението си и не се страхувайте да покажете цялото си творчество. Те със сигурност ще оценят вашите усилия и нестандартен подход към избора на подаръци.

Прочетете също: Символични подаръци за Нова година

Интересни статии...