Най-добрите подаръци за учителя за Нова година: какво можете да дадете от класа и от родителите?

Нова година е празник, когато искате да поздравите най-близките, най-скъпите и най-уважаваните хора. Любимите ни учители не са изключение. Работата на учителя е много трудна и отговорна и всеки ученик и родителите му разбират това. Затова е напълно естествено да искаме да благодарим на учителя за неговата колосална работа, принос в развитието и образованието на децата. Някой предпочита да дава индивидуални подаръци на учителите за новата година. В някои образователни институции е прието да се поднася колективен новогодишен подарък от класа.

Как да пожелаем на учителя щастлива Нова година?

Нова година е повод да поздравим не само роднини, но и учители

Важно е не само да подарите подарък на наставника за новата година, но и да го направите с цялото си сърце. Но ако искрени поздравителни думи за новата година бъдат казани на учителката от целия клас, тя ще го оцени. Някои родители смятат, че най-важното е да си купят нещо ценно. Всъщност за учителя е много по-важно да изпитва внимание и уважение, отколкото да получи скъп предмет.

Не забравяйте да поздравите наставника за новата година за целия клас, а не индивидуално. За учителя е много важно класът му да е приятелски настроен и той ще бъде доволен, ако всички ученици се съберат за новогодишните поздравления на любимия си учител. Подготвяйки се предварително за новогодишната изненада, полагайте всички усилия да я запазите в тайна от учителя. Дори и да се досети за предстоящите поздравления за Нова година, в никакъв случай не го пропускайте. Нека поздравленията за Нова година наистина се превърнат в приятна изненада за наставника.

Предварително украсете класната стая. И учениците от началното училище, и учениците от гимназията с удоволствие участват в декорирането на класа. Ако финансите позволяват, можете да си купите хелиеви балони под формата на коледно дърво, Дядо Коледа, Снежанка, снежен човек и да ги закачите около публиката. Много е трогателно, когато класът е украсен с домашни снежинки, гирлянди, плакати.

Как да поздравя учителя за Нова година по оригинален начин?

Поздравлението на учителя може да се играе по следния начин. На всеки ученик е поверена някаква отговорна задача: прочетете стихотворение, поднесете подарък, предайте новогодишна картичка. След основното поздравление, накарайте всеки ученик да каже няколко топли поздравителни думи, пожелавайки нещо добро на наставника. За учител в начално училище щастливата Нова година в стихове ще звучи много трогателно.

Можете да направите подарък за учителя със собствените си ръце

Опциите за презентация за новата година могат да бъдат както следва:

 • Направи си сам занаяти
 • Фотоколаж, изобразяващ целия клас с учител
 • Оригинален букет, например, направен от сладкиши
 • Необичайни сладкиши

Какво да дам на учителя за новата 2019 година?

Какъв подарък да подари на учителя за новата година, трябва да реши целият клас заедно с родителите. Много ще зависи от бюджета, който родителите са готови да отделят за подарък през новата година. Обикновено се дава един подарък на класния ръководител, а малки сувенири на предметните учители. Какви подаръци биха били подходящи?

 1. Цветята се считат за традиционен подарък. Може да е просто красив букет от любимите цветя на учителя или да измислите нещо по-оригинално. Например сега са популярни букети от сладкиши, плодове и деликатеси. Подарък за Нова година под формата на живо цвете в саксия би бил подходящ.

Важно! Изберете растения, за които е лесно да се грижите.Не трябва да купувате екзотични цветя, на които трябва да се отделя твърде много време.

Ако знаете, че хобито на учителя е отглеждането на стайни растения, дайте му миниатюрен бонсай. Този новогодишен подарък ще бъде не само оригинален, но и много символичен за предстоящия празник.

 1. Подходящо е мъжки учител да представи някаква притурка за компютър: интересна флашка в красива кутия, компютърна мишка, нов килим, високоговорители и т.н.
 2. Всеки учител ще се радва да получи календар за 2019 г. Но не обикновен календар, а оригинален фотоколаж. Поръчайте свободен лист, в който на всяка страница ще има нова снимка от учебните делнични дни и празници.
 3. Видео пощенска картичка. Запишете мини-филм на видео, в който ще има оригинални поздравления на вашия любим учител от целия клас. Можете да направите това във формата на интервю или да измислите необичаен сценарий за щастлива Нова година.
 4. Какво можете да дадете на учител за новата година? Всеки учител активно използва тетрадки, дневници, химикалки. Подарете на ментора канцеларски материали, красиво оформяйки настоящето.
 5. Подарете на учител по чужд език книга на оригиналния език, географ - сувенирен глобус, учител по музика - нов диск с селекция от класическа музика, учител по математика - указател с осветление и др.

Красив новогодишен букет от сладкиши

Направи си сам идеи за подаръци за учители

Подаръците, които учениците сами правят, са особено ценени. Те са инвестирали душата, грижите и времето, което децата са отделили за направата на подарък за любимия си учител през новата година. Какво да представим на учителя за новата година, направени със собствените си ръце?

 • Дърво за пръстови отпечатъци… Поръчайте снимка с празно дърво, извадете рисунка на ствол и клони от рамката. Нека всеки ученик потопи пръстите си в цветни бои и остави свой собствен отпечатък върху клоните. Не забравяйте да оставите колективното желание под формата на красив надпис и след това отново да поставите новата рисунка в рамката.
 • Необичаен часовник… Учителят винаги трябва да бъде точен, така че оригинален стенен часовник ще бъде много полезен подарък. За да ги направите, ще ви е необходим най-често срещаният кръгъл стенен часовник. Трябва внимателно да отворите кутията, да премахнете стандартния стикер и да го замените със стикер със собствен дизайн. Можете да поставите изображение на класа, новогодишна рисунка или нещо, свързано с предмета на профила на учителя. Направете красив надпис, например „Честита Нова година, скъпа Алена Ивановна“. Залепете числата заедно с изображението на бутони, линийка, компас, гума, моливи и др.

Важно! Уверете се, че елементите са залепени точно там, където са били разположени номерата, в противен случай часовникът ще показва грешното време.

 • Една от най-популярните изненади през Нова година е ръчно изработената пощенска картичка. Има много различни техники „направи си сам“ за направата на пощенска картичка. В специализирани магазини купувайте нов материал за бъдеща пощенска картичка или използвайте мъниста, дантела, плитка, канап, копчета и др., Налични у дома. На пощенската картичка можете да изобразите оригинално коледно дърво от конци, украсено с многоцветни копчета или снежен човек от филц с плетен шал. Можете да направите една голяма картичка от целия клас или всеки ученик да излезе със своя собствена версия и след това можете да представите всички карти в плетена кошница, украсена с клони на коледно дърво и мишура.

Вкусни подаръци

Вече стана традиция да дарявате на учителя бонбони или плодове за Нова година. Подходете с въображение към дизайна на новогодишната презентация и подарете на любимия си наставник кошница с деликатеси, украсена с новогодишна мишура, иглолистни клони, топки и конуси от ела. Съберете екзотични плодове, сладкиши, мармалад, блат в кошницата - колкото по-разнообразен е бонбонът, толкова по-добре, естествено.

Подарък под формата на ръчно изработени шоколадови бонбони ще бъде ценен.Можете да ги купите или още по-добре да си направите сами бонбони. Нека бъдат под формата на малки снежни човеци, Дядо Коледа, коледни елхи, снежинки и т.н. Форми за домашни сладки се продават в почти всеки супермаркет, а рецептата за сладки е съвсем проста. Поставете готовите бонбони в красива новогодишна кутия, завържете ги с червена сатенена панделка и прикрепете картичка с поздравления от целия клас. Разкошен сладък подарък за учителя е готов!

Или можете да изпечете торта като подарък за учителя за новата година. Нека родителите и децата да се съберат и да създадат сладкарски шедьовър за любимия си учител. Или поръчайте готова торта, декорирана по ваш дизайн с персонализиран надпис. Вместо торта, можете да подарите комплект новогодишни тарталети, торти, меденки. Опаковайте ги в стилна кутия или коледна чанта, украсете с панделки, мишура, клонки от смърч или туя.

Красива новогодишна торта ще бъде чудесен подарък

Новогодишни подаръци от родители

Обикновено на учителя се подарява по един подарък от всички родители. Сумата се договаря предварително и се решава какво точно родителите ще дадат на класния ръководител на децата си. Какви са възможностите за колективен подарък за учителя за новата година от родителите?

 1. Картина. Това може да бъде пейзаж или натюрморт в успокояващи цветове. Поставете картината в стилна рамка и вашият новогодишен подарък е готов.
 2. Събрани творби. За учител книгата е един от най-добрите подаръци. Намерете творби на авторите, които менторът обича най-много.
 3. Комплект персонализирани чаши. Можете да приложите върху тях снимки, рисунки, поздравления, пожелания или сами да нарисувате новогодишна рисунка с акрилни бои.
 4. Интересна ваза. На учителя често се подаряват много цветя за всички празници, а красива ваза с новогодишен модел ще бъде добър подарък за учителя.
 5. Албум за снимки или електронна фоторамка е прекрасен подарък за новата година.
 6. Ако бюджетът позволява, кафемашина, електрическа кана, миксер и други елементи от оборудването ще бъдат отличен подарък за новата година. Но трябва да знаете със сигурност, че учителят се нуждае от това, в противен случай той ще има втори производител на ютия или кисело мляко у дома.
 7. Комплект чай или кафе. Представете няколко вида елитни чайове / кафета в новогодишна подаръчна торбичка или кошница. Буркани за подаръци с кафе и чай ще изглеждат наистина празнично.

Хубаво декорираните сладки ще бъдат чудесен подарък за учител

Какво не трябва да се подарява на учителя?

Човек трябва да спазва деликатност и такт при избора на новогодишен подарък за учител. Кои неща не могат да бъдат надарени?

 • Бельо, чорапи, чорапогащи, пижами, нощници. Такива неща се дават само на много близки хора, но не и на учител.
 • Алкохолни напитки. Дори ако искате да представите елитен алкохол, не е нужно да правите това.
 • Комплект спално бельо, кърпи, тигани и др.
 • Бижута. За учител такъв подарък би бил неподходящ.
 • Твърде скъпи неща. Дори ако можете да си позволите да закупите скъпо оборудване, сертификат за голяма сума в моден бутик, бижута, учителят ще се смути да приеме такъв подарък.
 • Пари. Никога не давайте на учителя плик с пари. Това може да се разглежда като подкуп и смущаващо за учителя.
 • Евтини сувенири. Излишните фигурки, които се продават на всеки ъгъл, само ще събират прах някъде в килера. Защо да давате нещо, от което човек очевидно не се нуждае? Разбира се, учителят ще се преструва, че наистина е харесал подаръка за новата година, но след това ще скрием безполезния сувенир.
 • Козметика, парфюм. Дори да знаете точно коя марка козметика и тоалетна вода предпочита вашата учителка, по-добре е да не й правите такъв подарък. Това все още е твърде личен подарък, който трябва да бъде направен от най-близките ви.

Когато измисляте новогодишни подаръци за учители, използвайте въображението си. Нека настоящето да е евтино, но паметта на наставника ще остане за цял живот. Не забравяйте за красивия дизайн на вашия подарък.Дори и най-простият подарък ще изглежда наистина празнично, ако бъде представен в новогодишна опаковка. И най-важното нещо, което трябва да запомните: основното за учителя ще бъде вниманието на неговите ученици.

Вижте също: Как първоначално да поздравя учител за рождения му ден?

Интересни статии...