Какво да дам на съпруга за раждането на дете - дъщеря или син

Раждането на дете е най-важното събитие за мъжа и жената. В продължение на 9 месеца родителите очакват бебе, подготвят се, купуват количка, креватче, бебешки дрехи. След раждането на дете мъжът има друга задача: да направи подарък на любимата си съпруга. С това той показва колко е благодарен на жена си, че го прави щастлив и го прави татко. За съжаление, не всички млади бащи традиционно срещат жена си от болницата с подарък. Всъщност не само е възможно, но и е необходимо тя да почувства как съпругът й я оценява, да поднесе изненада на жена, подарила дъщеря или син. Какво можете да дадете на любимата си жена за раждането на дете?

Избор на презентация

Напоследък броят на мъжете, които дават съпругите си след раждането на бебето, непрекъснато нараства. Мъжете са осъзнали по-добре бременността и раждането, знаят колко е трудно, затова са готови да благодарят на близките си, доколкото могат.

Какви подаръци се дават на съпруга за раждането на син или дъщеря? Всичко зависи от финансовото състояние на семейството. Ако мъжът може да похарчи каквато и да е сума, няма да има проблеми с избора. При ограничен бюджет е по-добре да се спрете на приятно малко нещо, отколкото да взимате заеми или да се задължавате, защото ще са необходими много пари за издръжка на бебето.

На бележка! Няма нужда да се притеснявате какво ще си помислят семейството или приятелите, когато разберете какъв подарък сте направили на жена си за раждането на син или дъщеря. Това е ваш собствен бизнес, който засяга само вас двамата. Представянето на нова кола или фоторамка зависи от вас и никой няма право да осъжда избрания подарък.

Кой е най-добрият начин за представяне на подарък?

Мъжът заведе жена си в болницата и сега изпитва цяла буря от емоции. Той страда в очакване, не си намира място, тревожи се, докато не чуе най-съкровените думи: „Станал си татко“. В този момент много съпрузи са готови да летят до болницата с цветя, плюшени играчки, бижута, балони, сладкиши. Не е нужно да правите това! Първо, докато ви бъде позволено да видите жена си, защото тя си почива след раждането, и второ, цветя, играчки, сладки в болницата определено не са необходими. Изчакайте емоциите да отшумят и след това отидете за подаръка, ако не сте го закупили предварително.

Кога е по-добре да подарите на жена си:

 1. При изписване от болницата. В този тържествен момент можете да подарите на млада майка с думи на любов и благодарност.
 2. На празничната трапеза. Много хора канят най-скъпите си хора в деня на изписването, за да отпразнуват великото събитие. Подарете подарък на любимия със семейството си.
 3. Когато сте сами. Може би това е най-добрият вариант, когато можете да подарите на жена си. Може би вече не се е надявала на изненада, но тук любимият й съпруг в романтична обстановка дава приятно или полезно нещо! Мама определено ще бъде трогната, ще бъде доволна, че съпругът й се е погрижил не само да сглоби креватче за бебето, но и да е помислил за това.

Необходими подаръци

С появата на новородено съпругата ще има повече домакински задължения. Улеснете ежедневието й, като представите полезно нещо. Какво може да бъде практичен подарък от съпруг на любима жена за раждането на дете:

 • Мултикукър. Незаменимо парче домакински уреди, което значително спестява време. Кърмещата майка трябва да се храни добре и с помощта на мултиварка ще може да готви разнообразни вкусни ястия. И не е нужно да стоите половин ден до печката!
 • Робот прахосмукачка. Докато съпругата е заета с бебето, робот-прахосмукачката ще почисти цялата къща.
 • Съдомиялна. Със сигурност съпругата ми отдавна мечтае за това техническо чудо, за да не губи време в миене на съдове.
 • Камера.Родителите искат да уловят повече моменти от детството на детето си. Професионалният фотоапарат ще ви помогне да правите висококачествени снимки, без да прибягвате до помощта на фотографи.
 • Удобен фотьойл. Съпругът може да се отпусне с бебето на ръце, да гледа филм или просто да подремне.
 • Лаптоп, нов мобилен телефон. Жена, която дълго ще остане вкъщи с бебето си, се нуждае от комуникация. Освен това тя се нуждае от интернет, за да получи отговори на многобройни въпроси относно грижите за децата. Вашият собствен лаптоп или най-новият мобилен телефон са основни елементи, които ще ви помогнат да не се чувствате заключени в четири стени.
 • Бебе монитор. Полезно устройство за млади родители. Сега те могат спокойно да заминат за друга стая и да знаят какво прави бебето.

Скъпи подаръци

Какво дават заможните млади татковци на съпругата си за раждането на дете:

 • Кола. Ако решите да закупите скъп подарък за раждането на дете, помислете предварително какво трябва да бъде: надеждно, възможно най-безопасно, просторно.
 • Бижута. Най-популярните подаръци за раждането на дете са пръстен, обеци, верижка, висулка. Купете бижута, ако сте сигурни, че жена ви ще го хареса. Можете да представите сертификат за бижутерски салон, след което самата съпруга може да избере бижутата, които харесва. Обърнете внимание на тематични бижута за млади майки: златни пръстени с изображения на бебешки токчета, висулки с думите „За син“ или „За дъщеря“, висулка, в която е вмъкната снимка на дете.

На бележка! Ходете заедно да пазарувате, преди бебето ви да се роди. Сякаш случайно влезте в бижутериен магазин и забележете къде бременната съпруга спира очите си. Тогава всичко, което трябва да направите, е да дойдете и да купите подарък за рожден ден, изработен от злато, за жена си за дете.

 • Кожено палто. Дори ако съпругата има естествена кожена козина, малко хора ще откажат от няколко кожени изделия в гардероба си. Изберете практичен модел, в който за младата майка ще е удобно да се разхожда с количка.

Подаръци-емоции

Не е необходимо да купувате скъп предмет, емоциите могат да бъдат чудесен подарък за млада майка. Какво да дам на жена за раждането на дъщеря или син:

 • Професионална фотосесия. Много канят професионални фотографи, за да заснемат първите дни от живота на новороденото. Това ще бъде прекрасна изненада за любимата ви съпруга.
 • Посещение на спа центъра. Нека младата майка се разсейва, докато седите с бебето. Подарете на съпруга си истински празник, за да може тя най-накрая да се отпусне и да избяга от ежедневието си.
 • Семеен фотоалбум. Поръчайте голям семеен фотоалбум, в който можете да поставите сватбени снимки, да опишете как сте се запознали, как сте предложили предложение на бъдещата си съпруга. Възлюбената сама ще попълни останалата част от албума, поставяйки снимки на бебето и попълвайки страниците, където ще пише за постиженията на бебето.
 • Собствен клип. Създайте и запишете песен, в която пеете за чувствата си към любимия. Съберете колаж от семейни снимки, снимки на жена си преди и по време на бременността в клип. Можете да демонстрирате подарък на семейно тържество, така че не само съпругата ви, но и вашите роднини да разберат колко силни са чувствата ви.
 • Рамка с отливки на краката и ръцете на новороденото. Трогателен, сладък подарък, който жена ви трябва да хареса.
 • Дърво. Символично ще бъде, ако в годината на раждането на бебето засадите фиданка от дърво на вашия сайт. Идеята ще се хареса на жена ми, защото сега сте изпълнили предпоставка за истински мъж: посадили сте дърво!
 • Домашна маса за повиване. Ако знаете как да работите с дърво, ръчно изработен подарък, ще изненадате и докоснете половинката си.

Фотосесията ще бъде чудесна спомен

Нещастни подаръци

 • Твърде скъпо нещо за семейния бюджет;
 • Бельо за кърмачки, бельо за отслабване;
 • Козметика, намекваща за проблеми с външния вид: антицелулитни продукти, серум против стареене, шампоан против косопад;
 • Витамини. В периода след раждането жената трябва да приема витаминни комплекси, но, първо, те се предписват от лекар, и второ, това е задължителна покупка.

Подарък за раждането на дъщеря

С появата на бебето мъжът се превръща в „татко“, „татко“. Смята се, че мъжете са по-очакващи синове. Всъщност те обожават малките си принцеси и са готови да правят каквото си искат за тях. В много страни има традиция, когато на съпруга се дава златен пръстен с диаманти за раждането на дъщеря, който тя подарява на възрастна дъщеря в деня на сватбата си. Също така, при раждането на бебе, мъжете обичат да представят символични пръстени на петата или пръстени на палми. Какво да дам на жена ми за раждането на дъщеря й:

 • Висулка с гравиране "Благодаря за дъщеря ви";
 • Възглавничка за диван в сърцевидна форма;
 • Скъп ръчен часовник;
 • Занаятчийски комплект;
 • Голяма мека играчка;
 • Сертификат за бутик модно дамско облекло;
 • Любим парфюм на жена му.

Ако обмисляте какво да подарите на жена си за раждането на дете, можете да украсите момиченцето в нежно розови тонове: окачете балони с хелий, поздравителен банер, поставете мече в ъгъла на стаята.

Подарък за раждане на син

Мъжът има наследник на семейството, той е невероятно горд и готов да закупи най-прекрасния подарък за жена си, която му е дала наследник.

Какво може да бъде подарък за съпруга за раждането на син:

 • Златна / сребърна верижка или гривна;
 • Рисуване с портрет на жена му, взето от снимка;
 • Подарък мечта (нещо, за което жена ми отдавна мечтае);
 • Климатик;
 • Овлажнител / пречиствател на въздух;
 • Масажен стол;
 • Именна икона.

Подаръци без стойност

Често младите бащи не могат да си купят подарък, но са в състояние да заобиколят любимата си жена с внимание.

Какво може да бъде подарък за съпруга за раждането на момче или момиче:

 • Ремонт в апартамента. Със сигурност детската стая вече е била подготвена преди раждането на детето, но не са имали време да направят ремонт в останалите стаи. След 5-6 дни, през които съпругът ще бъде в болницата с новороденото, ще имате време да направите козметичен ремонт в апартамента. Не забравяйте да подредите къщата след ремонта, така че съпругата и бебето да се върнат в чисто, уютно гнездо.
 • Присъствие на раждане. Раждането на партньори стана много популярно не само в чужбина, но и у нас. Съпругът ще ви помогне да масажирате по време на болезнени контракции, да държите ръката си, да се обадите на лекар или акушерка. Това е наистина безценен подарък за любима жена.
 • Пролетно почистване. Докато майката и бебето пристигнат, почистете старателно апартамента, съберете бебешкото креватче, скрина и масата за повиване. Купете необходимите неща за бебето: памперси, бебешка козметика, мокри кърпички, пелени за еднократна употреба.

Какво можете да дадете на жена си за раждането на син или дъщеря? Отделете няколко седмици почивка, за да бъдете със съпруга / съпругата и бебето си. Помагайте на любимия във всичко: гответе обяди и вечери, почиствайте апартамента, разхождайте се с детето си. А също така по-често правите комплименти на жена си, въпреки факта, че в началото тя няма време да следи външния си вид. За млада майка вниманието на съпруга й е просто необходимо.

Рейтинг на желаните подаръци

Не всички жени искат диамантени бижута или изискана джаджа като подарък. Много майки биха харесали тези неща:

 • Сертификат за подарък към магазин за детски дрехи;
 • Скъпо красиво нещо;
 • Електронна люлка за бебета;
 • Столче за кола от раждането;
 • Бавачка, която идва за няколко часа;
 • Велоергометър (бягаща пътека, елипсоид);
 • Сертификат за козметичния бутик.

Слинг за млада майка се счита за полезен подарък, с помощта на който тя ще може да се движи свободно с бебето, докато ръцете й няма да бъдат заети.

Как да изберем правилните цветя?

Млад татко отива да вземе жена си и бебето си от болницата не само с трепет и вълнение, но и с букет цветя.Не бива да купувате първия попадащ ви букет само защото е обичайно да срещате жена с цветя. Бъдете отговорни за избора на цветя, вашата жена заслужава най-добрия букет.

Ако съпругът ви е романтичен човек, изберете букет цветя за нея в нежни пастелни цветове. За фатална красавица са подходящи ярки букети с богат цвят. Червенокосите хора купуват ириси и теменужки, брюнетки - червени гербери, алени рози, а блондинките ще изглеждат хармонично с маргаритки или рози с нежни цветове.

Не давайте огромен букет цветя, съпругата ще се чувства неудобно да държи букета. Но три отпуснати цветя не са опция за подаръчен букет.

На бележка! Опитните цветари ще предложат оригинални идеи за букети, които ще създадат необичаен и подходящ букет за вашата любима съпруга.

За съжаление цветята са краткотраен подарък, те бързо ще изсъхнат. Като алтернатива помислете за букет плодове, сладкиши или плюшени мечета.

Всъщност не е толкова важно кой подарък да изберете за съпруга си, за да имате бебе. Основното е да го поднесете с нежност и благодарност, защото е много по-важно една жена, която е родила бебе, да се чувства необходима и обичана.

Интересни статии...