Направи си сам подарък за рожден ден за брат - какво можеш да направиш?

Когато наближава рожденият ден на любимия ви брат, вие искате да му направите незабравим подарък. Но се случва така, че няма възможност да закупите скъпо нещо или братът има всичко, от което се нуждае, и не може да излезе с оригинален подарък. В такива случаи можете да направите ексклузивен подарък за рождения ден на брат си със собствените си ръце.

Полезни съвети

Ако решите да направите подарък със собствените си ръце, помислете за следното:

 1. Възраст на брат;
 2. Хобита, хобита;
 3. Начин на живот;
 4. Вашето творчество и таланти.

Всеки, дори и най-малкият член на семейството, може да направи подарък със собствените си ръце. Но все пак е по-добре да направите нещо специално, оригинално, висококачествено. Ако знаете как да плетете, можете да подарите на рожденика нещо ръчно плетено. Домакините, които обичат да готвят, ще могат да изпекат необичайна торта или красиви меденки. За тези, които знаят как да боравят с фоторедактори, можете да редактирате видеоклип или колаж от снимки.

Домашен подарък не трябва да се прави в последните дни преди рожден ден. Може да се наложи да повторите това, което не работи, или работата ще отнеме повече време от очакваното. Започнете да правите подарък предварително, за да имате време да завършите работата до празника. Не забравяйте за празничните подаръци! Дори най-простият подарък е най-добре опакован красиво, за да създаде истински празнична атмосфера.

Подарък за рожден ден за малко братче

Най-вече малките деца обичат всякакви игри. Чрез играта те научават света, така че една играчка ще бъде най-добрият подарък за рожден ден за малко братче. Какво да подарите на брат си за рождения му ден, направен със собствените си ръце:

Самолет

Многоцветен летящ самолет със сигурност ще зарадва малкия брат, ако все пак ходи на детска градина. Подгответе следните материали за направата на играчка:

 • Бял картон или друга дебела хартия;
 • Кибритена кутия (празна);
 • Лепило, ножици;
 • Многоцветна хартия;
 • Маркери.

Как да направите подарък за рожден ден на брат си със собствените си ръце:

 1. Залепете кибритената кутия от всички страни с бяла хартия.
 2. Изрежете лента от картон 5-6 пъти по-дълга от кутията. По-добре да използвате цветен картон. Ако го няма, вземете обикновен бял картон, който след това може да бъде залепен с многоцветна хартия или боядисан с флумастери.
 3. Сгънете картона наполовина, залепете върху кутията напречно.
 4. След това трябва да направите основата за опашката на самолета. Изрежете два еднакви трисантиметрови правоъгълника от цветна хартия. В един, закръглете ръбовете, залепете към основата на опашката. Сгънете втория правоъгълник под формата на триъгълник и залепете към първия. Трябва да получите триизмерна буква "L" в основата на опашката.
 5. За да направите крилата, изрежете две ленти от картона. Ширината трябва да бъде същата като кибритената кутия, а дължината трябва да е малко по-дълга от опашката. Краищата на лентите също трябва да бъдат леко заоблени с остри ножици и след това да залепите крилата с цветна хартия. Зеленото или синьото ще свършат работа.
 6. Залепете крилата в горната и долната част на кибритената кутия.
 7. Крайният щрих е витлото в центъра на самолета. Може да се изреже от червен картон или дебела цветна хартия. За празничен вид залепете блестящи звезди върху винта. Залепете винта към средата на кутията.

Подарък за рожден ден за брат си за 5 години може да бъде такъв:

 • Торта с бонбони;
 • Автомобили от многоцветен восък;
 • Настолна домашна игра;
 • Тениска с шарка.

Подарък за 10-11 години

Децата от всички възрасти обичат сладкото.Подарете на малкия си брат вкусен подарък „направи си сам“ за 10-ия му рожден ден.

Как да направите сладка кутия:

 1. Закупете кутия с отделения за съхранение от магазина. Тези организатори обикновено се продават в шивашки отдели или занаятчийски магазини.
 2. Покрийте кутията с подаръчна цветна хартия.
 3. Поставете сладкиши, които брат ви обича, във всяко отделение: кисели червеи, гумени мечки, захарни плодове, цветни дражета.
 4. Завържете сатенена панделка около сладката кутия. Ръчно изработен подарък за 10 или 11 годишен рожден ден на брат е готов!

Какво да подарите на брат за 18-ия му рожден ден?

Можете да подарите на брат си ученик ръчно рисувана тениска. Това не изисква много умения. Дори да не сте художник, можете да нарисувате някаква проста рисунка или да направите поздравителен надпис върху обикновена тениска. За да реализирате идеята, трябва да си купите тениска без шарка и специални бои или маркери за плата. След това включете въображението си и творете! Ако брат ви по случай рождения ден оценява чувството му за хумор, подарете му такъв страхотен подарък за рожден ден със собствените си ръце.

Какво да дадете на брат си за 18 години от сестра си, направен от собствените си ръце? Чудесен вариант за подарък за 18-годишен брат: калъф за електронна книга или таблет. Ще ви трябва следното:

 • Парчета от естествена кожа (можете да използвате ненужна чанта);
 • Дебело шило;
 • Силни нишки;
 • Дантела;
 • Голям бутон.

Последователност:

 1. Измерете ширината и дължината на таблетката. Отрежете лента от кожа, за да оставите малко поле.
 2. С помощта на шило и здрава нишка зашийте лентата, за да оформите плик.
 3. Направете бримка от дантела, пришийте копче.

На бележка! Вместо кожа можете да използвате стар деним, дебел плат, филц. Игладжиите могат дори да плетат оригинален калъф за таблет.

На гърба трябва да се направи примка.

Подарък от сестра

Сестрите и братята имат свои специални отношения. По-големият брат за сестра е пример за подражание, гордост и подкрепа. Сестрите се радват да се грижат за по-малките братя, независимо от тяхната възраст. Много момичета от юношеството знаят как да правят ръкоделие, така че няма да им е трудно да направят подарък за рожден ден от сестра си на брат си със собствените си ръце.

Направи си сам идеи за подарък за рожден ден за брат:

 • Ако сестра ви знае как да плете, тя може да подари топъл пуловер, чорапи, ръкавици без пръсти, шапка или шал за вашия рожден ден.
 • Можете да шиете чанта за колело.
 • Изпечете бисквитки с пожелания или меденки с поздравителен надпис.
 • За малък брат сестра може да направи мека играчка със собствените си ръце.

Плетените „дрехи“ за халбата ще бъдат добър подарък. Важно е да направите "дрехите" в размера на халбата, така че да не се плъзга. През студените вечери малкият брат ще може да се наслади на топъл чай и да си спомни грижовната си сестра. Или можете да дарите чаши със забавна снимка заедно. Просто трябва да си купите две обикновени чаши, да изберете подходяща снимка и да я прехвърлите в чиниите.

Тези, които знаят как да пекат торти, могат да бъдат посъветвани да създадат тематична сладкарница. Използвайте крем или мастика, за да оформите фигурите на вашето семейство и да украсите готовата торта с тях.

Какво може да бъде ръчно изработен подарък за по-голям брат от сестра? Плетено одеяло, фоторамка, ключодържател за ключове, килим от парчета плат - изберете всяка опция, която можете да оживите.

Какво можете да направите сами за рождения ден на възрастен брат?

Най-добрият подарък за рожден ден за възрастен брат ще бъдат спомени от безгрижно детство. Направи си сам фотоалбум. Какво е необходимо за това:

 • Изрежете дълга, широка лента от плътна хартия или картон.
 • Сгънете лентата като акордеон.
 • Залепете съвместни снимки върху всяка част на акордеона.
 • Украсете първата и последната част, както ви харесва, като използвате изрезки от списания, мъниста, цветна хартия, парчета кожа и т.н.
 • Направете закопчалки отстрани, така че албумът да може да бъде затворен. Залепете две парчета шнур, след което албумът ще бъде вързан. Или пришийте примка от едната страна и копче от другата.

Ако възрастен брат живее отделно, подарете му декоративни фото писма, които ще украсят апартамента. Купете дървени бланки от раздела за художествени материали в магазина. Залепете изрезки от списания, вестници, вашите общи снимки към писмата. Можете да украсите полупразен апартамент с букви и те винаги ще напомнят на брат ви за вашето семейство.

Необичаен подарък ще бъде тематична кутия. Много е лесно да направите оригинален подарък за рождения ден на брат си със собствените си ръце. Първо измислете тема, близка до вашия брат. Ако той прекарва много време в гледане на филми, можете да направите кутия за филми. Покрийте просторната кутия с плакати, известяващи различни филми. Вътре поставете кутия с пуканки, торби с ядки, бутилка кока-кола, дискове с любимите филми на брат ви.

Друг вариант за подарък са калъфките за възглавници със снимка. Трябва да закупите специална тъкан за отпечатване на снимки и материала, от който ще бъде ушита калъфката за възглавници. Отпечатайте вашата обща снимка върху плат за печат. Отворете калъфката за възглавници, зашийте плата със снимката на една страна отвътре навън, зашийте останалите детайли.

Как да направите картичка за рожден ден със собствените си ръце?

Домашна картичка ще бъде приятно допълнение към подаръка ви за рожден ден. Най-лесният вариант за подарък за рожден ден на брат, който е направен от хартия със собствените си ръце:

 1. Сгънете основата на занаятчийската хартия наполовина.
 2. Първо, балонните халби се изрязват от цветна хартия. Излепените балони залепете към основата. Начертайте с черен маркер струните за топките.
 3. Напишете всички поздравления на балоните. Можете да напишете поздравление "Честит рожден ден", всяка дума от което ще бъде разположена на отделна топка.

На бележка! Практикувайте върху чернова, преди да добавите поздравителни букви, за да изглежда подаръкът красив.

Друга проста опция за направата на домашна пощенска картичка:

 1. В занаятчийски магазин купете матова хартия. Сгънете го наполовина - това ще бъде основата за бъдеща пощенска картичка.
 2. Изрежете малки знамена от многоцветна дебела хартия.
 3. Залепете парче тънък низ на пощенската картичка и флагчетата върху нея.
 4. На всеки флаг залепете малки кръгчета, изрязани от матова хартия. Във всеки кръг напишете думата на поздравителния надпис.

Използвайки конфети, можете да създадете празнична картичка за рожден ден. В основата за пощенската картичка залепете цветни хартиени кръгчета и направете красив надпис отдолу.

Можете да съберете истински празничен букет на пощенска картичка с помощта на многоцветни копчета. За целта нанесете рисунка на букет с тънък флумастер върху основата на занаята за пощенска картичка и залепете копчета вместо цветя.

Ако познавате техниката на оригами, можете да направите необичаен подарък за рождения ден на брат си.

На бележка! Не забравяйте да напишете искрени думи на поздравления и пожелания за всичко най-добро на рождения си ден в централната част на пощенската картичка.

Какъв подарък може да направи едно дете?

По-големият брат ще се радва да получи необичаен подарък, който малкият брат или сестра са направили сами. Децата в детската градина могат да направят пощенска картичка, да нарисуват картина или да направят занаят със собствените си ръце. Често в детските градини децата с възпитатели правят различни приложения за различни празници. Апликацията може да бъде трогателен подарък за рождения ден на по-големия ви брат.

Изборът на подарък за рожден ден за любим човек е доста трудна задача. Но бъдете сигурни, че брат ви ще оцени усилията ви, ако получи ръчно изработен подарък.Ако рецитирате стих или изпеете песен, когато представяте подарък, братът ще се зарадва. Не е задължително да е скъпо за подарък за рожден ден. Важно е да покажете грижа, уважение и любов към любимия човек.

Интересни статии...