Подарък за рожден ден за дядо - най-добрите идеи

Дядо е обичан и уважаван от всички членове на семейството. Това е човек с богат опит и мъдрост в живота, с него винаги е забавно, прекарва много време с внуците си. За дядо най-добрият подарък за рожден ден ще бъде вниманието на внуците, така че ръчно изработеният подарък ще го трогне особено.

Подарък от деца

Най-малките членове на семейството също искат да участват в поздравяването на любимия си дядо за рождения му ден. Ако внуците ходят на детска градина, те вероятно са се научили да ваят, рисуват и правят апликации в класната стая. Тези умения ще ви бъдат полезни за създаването на уникален подарък за дядо ви.

Ние предлагаме най-добрите идеи за подаръци от вашите любими внуци и внучки.

Подарък от малко внуче

Дори едно дете може да направи такъв подарък.

Какво може да бъде ръчно изработен подарък за дядо от внука му? Момчетата обичат да събират занаяти под формата на автомобили, танкове, ракети, влакове. Идеята за занаята може да е свързана с професията на дядо или с неговото хоби. Например, ако дядо ви е служил в танковите сили, направете модел на резервоара от картон или пластилин.

Децата са щастливи да работят с пъстър пластилин, направен от солено тесто и могат да моделират фигура за рожден ден. Ако дядото обича риболова, любимият му внук може да направи фигурка с въдица в ръце. Ако дядото прекарва много време в дачата, направете копие на летния жител с кошница със събрани плодове.

Друг вариант за подарък от внук е апликация със снимка на дядо му. На дебел голям лист хартия залепете триизмерни фигури на животни, цветя, дървета. Представете дядо си като моряк, ловец, воин, дори крал. Залепете снимката и нарисувайте портрета на когото виждате дядо.

Най-добрият подарък за рожден ден на дядо е ръчно изработена картичка. Децата могат да украсят пощенската картичка с рисунки и апликации и да оставят отпечатък от дланта вътре.

Подарък от малка внучка

Какво да подарите на дядо за рождения ден на внучката си, направен със собствените си ръце? Малките ще се радват да научат римата и да я разкажат на празника. Дядото ще се гордее с внучката, която ще прочете стихотворението с изражение пред рожденика и гостите. Напишете стихотворение на красива пощенска картичка и го предайте на дядо си, след като прочетете, за да може той да препрочете поздравителните редове. Ако все още не сте се научили да пишете, помолете родителите си да го направят, те с удоволствие ще помогнат.

Момичетата обичат да правят ръкоделие от най-ранна възраст. Малка внучка може да тъче ключодържател с мъниста или да направи кутия за съхранение на малки неща. За регистрация ще ви трябва цветна хартия и разнообразен декор. Украсете готовата кутия с лъкове, мъниста, пера.

Внучка може да направи хартиен подарък за рождения ден на дядо си със собствените си ръце: апликация, занаят, пощенска картичка.

Оригинални подаръци

Дядо ще бъде много изненадан, когато получи домашен фотоалбум от внуците си на рождения си ден. Как да направите оригинален подарък за рождения ден на дядо си със собствените си ръце:

 1. Вземете листове от цветен картон, направете две дупки от едната страна на всеки лист с перфоратор.
 2. Свържете листовете с лента или дебел шнур.
 3. Залепете снимките на дядо си на всеки лист от албума. Можете да добавите интересен надпис към всяка снимка.
 4. Украсете корицата на вашия домашен фотоалбум с помощта на цветни маркери, малки морски раковини, мъниста, дантели, лъкове. Можете да нарисувате картина, рисуването на която е свързано с хобитата или професионалните дейности на дядото, а това ще бъде много хубав подарък за рождения ден на дядото.

Можете да представите обикновена фоторамка като подарък, но е по-интересно да направите фоторамка със собствените си ръце. Това ще изисква проста рамка и декоративни орнаменти. Залепете рамката с копчета, камъчета, мъниста, монети. Последният щрих ще бъде вашата снимка с дядо ви.

Подарък за юбилей

Трябва предварително да се подготвите за празника, за да може подаръкът на вашия дядо за юбилея да се превърне в истинска изненада. Подарете на дядо си родословно дърво, което ще отнеме много време и усилия за създаването му. Ангажирайте родителите си в отговорен бизнес, за да могат те да помогнат за създаването на истински шедьовър. Дървото може да бъде нарисувано върху парче хартия ватман или направено с обемна апликация. Залепете снимки на роднини на дърво, напишете под всяка снимка името, фамилията и степента на родство с дядо си.

На бележка! Шаблоните за родословно дърво могат да бъдат отпечатани от Интернет. Има много опции, просто трябва да изберете подходящата опция и да поставите снимки на всеки роднина.

Дядо ще се радва да получи като подарък родословно дърво, направено от внуците му.

Изненади от възрастни внуци

Внуците завършват училище, получават образование и евентуално създават свои семейства. Но традицията да се подарява ръчно подарък за рожден ден е останала. Какво могат да дадат възрастните внуци:

 • Тениска с картинка. Как да направите такъв подарък на дядо си? Купете обикновена тениска с размера на дядо ви. Ще ви трябват и специални маркери и бои за платове. Използвайте маркер, за да нарисувате скица върху тениската и след това нарисувайте рисунката. Бъдете внимателни и внимателни, защото е невъзможно да се повтори рисунка, направена със собствените ви ръце.
 • Калъф за очила. Внучките-игленички могат да шият оригинален калъф от плътен филц, като го декорират с бродерия.
 • Рисувана халба. Нанесете рисунка или поздравителен надпис върху бялата халба със специални бои. Дядото ще се радва да пие чай или кафе от халба с надпис: "На най-добрия дядо!" Такъв подарък за рожден ден за дядо се прави лесно и бързо със собствените си ръце.
 • Бродирани шалове. Вземете комплект кърпички и бродирайте всеки с рисунка или инициали на дядо.

Други опции за подарък „направи си сам“

Какво можете да дадете на дядо си за рожден ден, направен със собствените си ръце:

 1. Ръчно изработен комплект сапун. Сега много хора обичат да правят домашен сапун, да правят оригинални фигурки и дори цели комплекти. Опитайте се да направите домашен сапун със собствените си ръце, дядо ще оцени вашите усилия! Ще ви е необходим оцветен глицеринов сапун, който трябва да бъде настърган с ренде и разтопен в гореща вода. Добавете етерични масла към топлата сапунена маса, след което масата се излива в силиконови форми. Когато сапунът стегне, извадете го от формата, увийте го в торбичка за подарък, завържете го с панделка и го подарете на дядо за рождения му ден.
 2. Плетен комплект, състоящ се от топъл шал, ръкавици без пръсти и чорапи, е подходящ подарък „направи си сам“ за дядо рибар за рожден ден. Сега ще му е топло и удобно на зимния риболов. Ако знаете как да плетете, подгответе зимен подарък за любимия си дядо. Можете да плетете пуловер или жилетка за дядо си и той винаги ще бъде топъл в нещата, плетени от любимите му внуци.
 3. Плетено одеяло. Това е специален ръчно изработен подарък, защото възрастните хора често са студени. Топло одеяло е незаменимо през студения сезон. Ще отнеме много време, за да плете одеяло, но дядо е достоен за вашите усилия!
 4. Колаж от снимки. Възрастните хора стават сантиментални, дълго разглеждат снимки, като си спомнят различни периоди от живота си. Съберете най-интересните снимки и ги поставете върху голям лист хартия. Измислете някаква интересна идея, например нарисувайте къща на хартия и залепете снимки вместо прозорци. Подпишете всяка снимка и вашите отпечатъци от ръце ще се превърнат в облаци.Това ще бъде най-добрият подарък за рожден ден за възрастен дядо.

Ядливи подаръци

Възрастните хора обичат да се отдават на кулинарни изкушения, така че вкусният подарък за рожден ден със сигурност ще зарадва рожденика.

Какъв подарък можете да направите за рождения ден на дядо си със собствените си ръце:

 1. Домашна торта. Отделете време да изпечете тортата си за рожден ден. Украсете го с поздравителни букви, фигурки от марципан или мармалад, захаросани плодове. Последното докосване ще бъдат цифрите-свещи, които дядото ще трябва да удуши, като едновременно с това пожелае. Когато светлините се изключат и се вкара тортата със свещи, дядо мислено ще се върне в детството и ще си спомни как духа свещите на тортата, която майка му е изпекла.
 2. Набор за меденки. Напишете желание за дядо върху меденките с помощта на многоцветна глазура. Сгънете ръчно изработените бисквитки с меденки в прозрачна торбичка, завържете я с панделка, можете да прикрепите домашна картичка за дядо си към торбата.
 3. Деликатесна кошница. Вие знаете гастрономическите предпочитания на дядо си, така че лесно можете да събирате любимите си храни в красива празнична кошница. Украсете кошницата с панделки и цветя, за да изглежда подаръкът по-празничен.
 4. Ядлив букет. Съберете всички храни, които дядо ви обича, в годен за консумация букет. Компонентите на букета могат да бъдат колбаси, колбаси, зеленчуци и плодове, алкохол, люта чушка.

Няколко полезни съвета

 1. Какво да подарите на дядо си за ръчно изработения ви рожден ден? Помислете за възрастта, начина на живот, хобитата и личните предпочитания на рождения ден.
 2. Направете дори един прост занаят, полезен за дядо ви. Поставка за гореща чаша или ключодържател ще се превърне в приятен и необходим подарък.
 3. По-добре е да опаковате подаръка в кутия за подарък, да го завържете с лък или сатенена панделка.
 4. Подгответе подаръка си предварително. Участвайте в създаването на презентация с цялото семейство, оставете родителите да помогнат на децата в творческия процес. Майките и татковците ще могат да ви кажат как да нарисувате или изваяте подарък за рождения ден на дядо си.
 5. По време на празничното тържество внуците могат да изиграят цяло представление с поднасяне на подаръци. Ще бъде интересно дядото и гостите да участват в театралното представление.

На рождения си ден дядо ще бъде трогнат и щастлив от всякакви подаръци от любимите си внуци. Но ръчно направените презентации ще му причинят буря от положителни емоции. Кажете топли думи на благодарност към рожденика, здраво го прегърнете и му благодарете за всичко, което е направил за вас.

Интересни статии...