Направи си сам подаръци за татковци в детската градина на 23 февруари: в младши, средни и старши групи

За татко най-добрият подарък за празник от дете ще бъде занаят, който хлапето е направило със собствените си ръце. Ако едно дете посещава детска градина, преди 23 февруари, то заедно с учителката определено ще направи домашен подарък за татко. Всяка година подаръците ще се променят, когато детето порасне и творческите умения се усъвършенстват.

Какво можете да правите в ясла?

Подаръците за татковци на 23 февруари, направени в детската градина със собствените си ръце, не трябва да бъдат сложни, така че дори децата да могат да се справят с тях. Какви занаяти могат да се правят с деца в детска група:

 • Картонена ракета. Учителят изрязва заготовки от цветен картон, а децата залепват прозорците и слагат ракетата на стойка.
 • Пощенска картичка под формата на халба. Върху картонената заготовка на халбата е залепен етикет от чаена торбичка вътре в детето. Остава да украсите халбата с апликация от цветна хартия.
 • Пластилинови занаяти. Децата обичат да извайват фигури от мек пластилин, така че с удоволствие ще заслепят резервоар, самолет или кола за празника. Подаръкът може да бъде изваян изцяло от пластилин, а можете да използвате и други материали под ръка: празни кибритени кутии, пръчки за сладолед, гайки, болтове и др
 • Кораб, направен от кухненска гъба. От обикновена гъба, дървено шишче, дебела цветна хартия децата могат да направят лодки до 23 февруари.Подарък от дете от по-млада група

Какви занаяти за 23 февруари могат да направят сами децата от по-младата група:

 1. Тематична пощенска картичка. Върху основата за пощенската картичка залепете правоъгълник, изрязан от бяла хартия, гарнизонна капачка и цвете. Дайте на децата печати, с които могат да нарисуват картичката. Първо, трябва да нарисувате ивици върху правоъгълника със синя и червена боя, за да направите флаг. След това боядисайте гарнизонната капачка и стъблото с листа в зелено, а цветната пъпка с червена боя. Остава да завършим рисуването на червена звезда върху капачката с флумастер и подаръкът за татко е готов.
 2. Снимка на зърнени култури. Предучилищните деца от по-младата възрастова група често работят със зърнени храни, като по този начин развиват фина моторика. Направете картина с децата, като използвате рисувани зърнени храни (ориз, грис, елда, просо). Първо трябва да нарисувате скица върху картонен правоъгълник и след това да нанесете слой лепило последователно върху всеки елемент. Децата трябва да поставят различни зърнени култури върху лепилото. Когато картината е готова, трябва да я обърнете, така че излишната крупа да се разпадне.


Средна група на детската градина

Децата от средната група все още не знаят как да направят сложна работа, но към тази възраст се проявява желание за творческия процес. Какво можете да предложите на децата да направят до 23 февруари? Предлагаме заедно с децата да направим пощенска картичка за татко по техниката "апликация". Подгответе следните материали:

 • Син картон;
 • Цветна хартия;
 • Цветни салфетки;
 • Лепило.

Как да направите пощенска картичка:

 1. На основата за бъдещата пощенска картичка учителят рисува числото 23 в горния десен ъгъл с обикновен молив.
 2. Децата откъсват парчета цветни салфетки и правят от тях бучки с ръце. Те трябва да бъдат залепени към номера, така че да се окаже обемно.
 3. Залепете шаблона на кораба и отплавайте отдолу.
 4. Нанесете лепило върху скицата на облаците и залепете парчета памук отгоре, за да направите облаците пухкави.

Старша група

До 23 февруари, заедно с децата от по-голямата група, можете да направите необичайна пощенска картичка, за която ще ви трябва следното:

 • Празно бяло за пощенска картичка;
 • Коктейлни тръби;
 • Поздравителен стих, отпечатан на хартия;
 • Лепило;
 • Пайети.

Започваме да правим оригиналната презентация до 23 февруари:

 1. Изрежете краищата на детайла с къдрава ножица.
 2. От предната страна на картата използвайте обикновен молив, за да нарисувате числото 23 отдолу, от което лъчите ще излизат в различни посоки. Начертайте няколко вълнообразни линии отгоре.
 3. Поставете бял, син и червен пластилин на всяка вълнообразна линия, за да направите флаг. Също така украсете номера със син пластилин.
 4. Нарежете тънки червени, сини и бели коктейлни тръби на пръстени. Залепете пръстени с подходящ цвят в глината, за да запълните цялото пространство.
 5. Нанесете лепило върху лъчите, които излизат от числото, и отгоре поръсете с искри.
 6. Залепете хартия с поздравителна рима от вътрешната страна на картичката.

На бележка! Вместо пайети за салют, можете да използвате лъскави копчета или пайети.

Подготвителна група

Децата от подготвителните групи вече могат да затруднят занаятите, да добавят нещо свое към идеята на учителя, да предложат своя собствена версия на подаръка.

Какви занаяти за 23 февруари могат да бъдат направени в подготвителната група?

Празнична тетрадка

Материали за тетрадката:

 • Бяла и многоцветна хартия за принтер;
 • Плитка;
 • Пробивач на дупки;
 • Ножици;
 • Поздравления, отпечатани на хартия;
 • Шаблони за платноходки, изрязани от цветна хартия.

Как да си направим тефтер за татко:

 1. Изрежете страниците на бъдещата тетрадка от бяла хартия.
 2. Ние правим корица за тефтер от цветна хартия за принтер.
 3. На първата страница поставяме лист с отпечатано поздравление.
 4. С помощта на перфоратор правим дупки за лентата.
 5. Прекарваме плитката през отворите, свързваме страниците.
 6. Залепете апликацията на платноходката върху заглавната страница.

Основата може да бъде с всякаква форма и цвят

Стойка за канцеларски материали

Необходими материали:

 • Тръби с различна дължина и диаметър от плътен картон;
 • Строителен нож;
 • Лепило;
 • Панделки, въжета;
 • Малка пощенска картичка „От 23 февруари!“;
 • Многоцветен гваш;
 • Стойте.

Как да си направим "органайзер" за канцеларски материали:

 1. С помощта на строителен нож от тръбите се изрязват три "чаши".
 2. Ние боядисваме всяка тръба в различен цвят.

На бележка! По-добре е да украсите тръбите в синьо, червено и бяло, така че стойката да символизира руското знаме.

 1. Когато гвашът изсъхне, поставете тубите до него, залепете го и след това го завържете с панделка или канап. Не забравяйте да пробиете дупка в малката пощенска картичка преди време и да я прикрепите към лентата.
 2. Остава само да залепите занаята на стойка от лъскав картон, а полезен подарък ще бъде готов до 23 февруари.

До началното училище децата вече знаят как да режат, да рисуват добре, да правят сложни занаяти, така че до 23 февруари подготвителната група подготвя интересни и специални подаръци за татковците.

Още повече подаръци за татко за Деня на защитника на отечеството, направени от вас, в тази статия.

Татковците винаги са трогнати и щастливи, когато детето донесе друг занаят от детската градина. Но особено ръчно изработените подаръци, които децата ще подарят на татковците на 23 февруари, ще бъдат особено доволни. Това ще се превърне в най-ценния подарък, който всеки баща ще пази дълги години и след това ще показва на внуците си.

Интересни статии...