Подаръци за момчета на 23 февруари: в детска градина и в училище от момичета, на 6, 7, 11, 14 години, тийнейджър, момче

Съвсем скоро ще дойде празник, който всички мъже, независимо от възрастта, чакат - Ден на защитника на отечеството. На 23 февруари е прието да се поздравяват не само мъжете, но и момчетата. В детските градини и училищата родителският комитет избира подаръци, а майките на момчетата купуват подаръци не само за съпрузите, но и за малките синове. Как да угодим на растящите защитници и да ги изненадаме с дългоочаквания подарък?

Какво можете да дадете на момче за 23 февруари по възраст?

Подаръците за момчета от различни възрасти на 23 февруари трябва да са различни, защото всяка възраст има свои интереси и хобита. Когато избирате подарък за празника, трябва да се вземе предвид този важен фактор. Учениците от гимназията определено няма да са доволни от меките играчки, а децата в предучилищна възраст няма да оценят готини слушалки или сложна компютърна игра.

Какви подаръци са подходящи за деца в предучилищна и начална училищна възраст:

 • Играчки оръжия: пистолети, револвери, оръдия;
 • Играчки хеликоптери, самолети, коли;
 • Канцеларски материали с момчешки рисунки;
 • Комплекти сладкиши;
 • Игри „Млад химик“, „Млад биолог“ и др.

По-възрастните момчета ще се интересуват от радиоуправляеми коли и хеликоптери, конструктори с много детайли, настолни игри, велосипеди, ролери.

Учениците от гимназията ще бъдат зарадвани с компютърни джаджи, аксесоари, модни дрехи, интересни книги, ако обичат да четат.

Малки деца и деца в предучилищна възраст

Какъв подарък за 23 февруари ще зарадва дете, което все още ходи на детска градина:

 • Коли играчки… Най-желаният подарък за момчета: това може да бъде състезателна кола, строителна техника, полиция, пожарни коли;

На бележка! Когато избирате пишеща машина, обърнете внимание на качеството на материала, от който е направена. Не трябва да съдържа малки части, които бебето може да погълне, както и остри предмети, които могат да наранят.

 • Конструктор… Любимото занимание на децата е да сглобят многоцветен конструктор от различни части. Изберете конструктивен комплект, който е предназначен за по-млада възраст, така че момчетата да се интересуват от играта с него. Обикновено за тази възраст е подходящ дизайнер с големи ярки детайли от пластмаса или естествено дърво;
 • Комплект за създатели… Това могат да бъдат книжки за оцветяване, цветни моливи, флумастери, скулптурен комплект, многоцветни стикери;
 • Докторски комплект, който включва инструменти за играчки: спринцовка, термометър, нагревателна подложка, тонометър и др. Децата ще се радват да почерпят своите играчки, облечени в бяло лекарско палто;
 • Музикална играчка… Барабан, лула, тръба, ксилофон, маракаси - всякакви музикални играчки трябва да зарадват малчугана;
 • Книги… Намерете издания с големи, ярки снимки за малки деца. Можете да дарите книга с изтеглящи се картинки, пъзели, музика;
 • Бонбони… Подарете на детето си машина за шоколад, вързана за хелиев балон във формата на звезда. Такъв подарък ще бъде от значение, ако бебето не е алергично към шоколад, а родителите нямат нищо против сладък подарък за детето.

На 7-10 години

Не всички деца в началното училище разбират напълно спецификата на празника на 23 февруари, но виждат как майките поздравяват татковци и баби - дядовци. Разбира се, момчетата на тази възраст също искат да привлекат вниманието на по-възрастните, така че не забравяйте да зарадвате учениците от началното училище с приятни подаръци. Какво можете да дадете на дете на тази възраст на 23 февруари:

 1. Конструктор… Изберете детайли, които съответстват на празника. Например, едно дете с радост ще сглоби военно превозно средство, ракета или танк.
 2. Разходка до киното… Подарете на момчето билети за интересна карикатура и след като гледате цялото семейство отидете в кафенето, за да празнувате на 23 февруари със сладолед и лимонада.
 3. Колекционерска кола… Ако момче събира колекция от състезателни автомобили, представете му като подарък модел, който отдавна мечтае да купи.
 4. Комплект за млад биолог… Момчетата разглеждат с интерес през миниатюрен микроскоп образци от растения, птичи пера или животински косми, които са включени в комплекта.
 5. Радиоуправляема кола… Момче на всяка възраст ще хареса такъв подарък и дори татко с удоволствие ще участва в надпреварата със сина си.
 6. Часовник… Към 7-8-годишна възраст момчетата започват да проявяват съзнателен интерес към различни джаджи. Часовник с вграден крачкомер и други необходими функции ще бъде прекрасен подарък за 23 февруари.

Подаръци за тийнейджъри

Много по-трудно е да се измислят подаръци за тийнейджъри, тъй като в преходна възраст детските игри и сладките сувенири вече не са интересни. Не е толкова лесно да изберете подарък за момчета, които са на 10 години, но ако свържете въображението си, можете да вземете прилични опции.

 1. Чаша с оригинален чертеж или надпис… В юношеството момчетата се нуждаят от лични вещи и определено ще им хареса необичаен кръг. Интересно решение би било халба с усмивка, която е тъжна, когато контейнерът е празен, и се усмихва, когато течността се излее в чашата.
 2. Пъзел. За момчета на възраст 10-11 години интересен пъзел в красива кутия ще бъде подходящ подарък. На тази възраст логичното мислене и интелигентност се развиват активно, така че пъзелът ще бъде не само оригинален, но и полезен подарък.
 3. Посещение на водния парк… Деца на възраст 10-14 години ще се радват, когато вместо ненужни неща, ще им бъдат дадени входни билети за голям воден парк със стръмни пързалки, джакузи и други водни занимания.

Как да угоди на младия мъж?

Гимназистите са почти възрастни, така че подаръците за празника трябва да бъдат оригинални, полезни и модерни. Младите мъже обичат техническите новости и те също ще се радват на страхотни подаръци. Какво можете да дадете на млад мъж:

 • Гривна с USB флаш устройство. Ярката стилна гривна съдържа флаш устройство, което е много удобно и практично. Младите хора ще приемат такъв подарък с голяма благодарност.
 • Слушалки. Гимназистите обичат да слушат музика навсякъде: у дома, по пътя до училище, на разходка или джогинг. Не е необходимо да купувате скъпи слушалки, обикновените "капки" също са удобни и стилни.
 • Тетрадка. Младите хора ще оценят креативния продукт с оригинална корица.
 • Облекло. Подарете на момчето тениска с персонализирани надписи или суичър с негова снимка. Можете да изберете маркова риза или тениска, която да съответства на стила на момчето.

Подарък за млад мъж може да бъде избран според неговото хоби

Какво да дам за 23 февруари в училище от момичета?

В началното училище родителите купуват подаръци за момчета. Родителският комитет решава какво точно може да се даде на съучениците на 23 февруари и след това те купуват точното количество подаръци. Изборът на едни и същи подаръци за момчета в класа не е лесна задача, защото всяко дете има свои хобита, всички деца са различни, но вие искате да угодите на всички едновременно. В гимназията момичетата избират подаръци и тук също възникват много въпроси, например кой оригинален подарък да изберете за малка сума. Но ако проявите въображението си, можете да вземете евтини подаръци, които съучениците ще харесат.

Начално училище

Когато избирате подаръци за ученици от началното училище, не забравяйте, че на тази възраст момчетата предпочитат игри и забавления на децата. Какво можете да дадете на момчета за 23 февруари в 1 клас:

 • Играчки: коли, известни анимационни герои, играчки оръжия;
 • Комплект бои, четки и оцветители на военна тема;
 • Водно многократно оцветяване;
 • Големи пъзели с малко детайли;
 • Скулптурни комплекти;
 • Комплект магнити под формата на военно оборудване.

На бележка! Настоящето може да бъде допълнено със сладкиши: блата, мармалад, сладкиши, плодове.

Какво е интересно да се даде на момчетата на 23 февруари в 4 клас:

 • Светлоотразителна ключодържател;
 • Молив с канцеларски материали (можете да изберете молив с рисунка на военна тема);
 • Детска енциклопедия;
 • Игра на маса;
 • Комплект млад градинар;
 • Магнитен конструктор;
 • Фабрика за сапунени мехурчета;
 • Касичка под формата на граната.

За момчета от средното училище

Учениците, преминали в 5 клас, вече не се интересуват от детските игри. Интересите и хобитата на момчетата се променят, така че е доста трудно да вземете подаръци за момчета за 23 февруари от 5-6 клас до 8 клас. Списък с евтини подаръци може да изглежда така:

 • 3D пъзели (военно оборудване, автомобили, самолети, кораби);
 • Дневник с персонализиран надпис;
 • Термо чаша;
 • Бордови викторини;
 • Пистолетна химикалка с форма на пистолет;
 • Пъзел от метал или пластмаса;
 • Флашка с необичайна форма;
 • Дървен модел на кораб или самолет, който е сглобен от части.

На бележка! Някои дървени модели не само трябва да бъдат сглобени, но и боядисани. Момчетата (7 и повече години) трябва да обичат този подарък.

Гимназисти

Учениците от гимназията вече започват да формират специфични хобита: някой предпочита да играе футбол, някой обича да прекарва времето си в четене на книга, а много играят компютърни игри. Доста трудно е да намерите същите подаръци за момчета на 23 февруари в училище. Обърнете внимание на хобитата на съучениците си, това ще ви помогне да направите правилния избор на празнични подаръци.

 1. Подаръци за забавление: пъзели за възрастни хора, настолни игри;
 2. Аксесоари за компютър: прахосмукачка за клавиатура, сензорна мишка с постелка, флашка, слушалки, лампа за осветяване на клавиатурата, чаша, която се загрява чрез USB;
 3. Предмети за изучаване: дневник, химикалка в кутия за подарък, сувенирен глобус, енциклопедия;
 4. Полезни малки неща: корица за паспорт, органайзер за канцеларски материали, ключодържател под формата на оръжие, калъф или стойка за мобилен телефон.

На бележка! Намерете индивидуален калъф за телефон за всяко момче, след като предварително сте разбрали какви модели мобилни телефони имат съучениците.

 1. Оригинални подаръци: пясъчен часовник, малка рисунка с пясък, антистрес играчка.

Със съгласието на родителите и класния ръководител можете да организирате тематично парти за съученици, сладка маса, пътуване до природата или пътуване до киното.

Какво да подарите на 23 февруари на момчета в детската градина в различни групи?

На 23 февруари в детската градина момичетата могат да поздравят момчетата, като им връчат различни ръчно изработени занаяти. В по-младите групи децата все още не знаят как да правят сложни занаяти, но определено ще могат да нарисуват прост чертеж и да го украсят с естествени материали, мъниста и кристали. Родителите ще трябва да добавят сладък подарък към своите домашни пощенски картички и изненада за малките защитници е готова!

Момичетата на 5-годишна възраст вече знаят как да сгънат прост занаят, използвайки техниката "оригами", да правят интересни апликации, да рисуват с цветен пясък. В по-старата група момичетата често правят лодки, коли или резервоари от хартия и други материали, а учителите подписват на всеки занаят към кое момче е адресирано.

До 23 февруари момичета в различни групи учат поздравителни стихове, песни, танци, за да зарадват момчетата с творческа изненада на утренника.

Във всяка възраст момчето трябва да е наясно, че е бъдещ мъж, надеждата и подкрепата на по-слабия пол. Поздравете малките човечета, направете им приятни изненади, изненадайте ги с подаръци и впечатления, така че момчетата да почувстват, че 23 февруари е и техният празник.

Интересни статии...