Банка с пари за сватба: какво е това, как да го направите сами, шаблони

В днешно време най-популярният сватбен подарък са парите. Съвсем разбираемо е защо младоженците предпочитат да получат такава проста, но необходима изненада: те ще могат да избират това, от което наистина се нуждаят, и няма да има нужда да криете друг ненужен комплект саксии или комплект бельо в килера . Можете да поднесете подарък за сватба по оригинален и красив начин, например под формата на кутия с пари.

Какво е?

Според стар руски обичай банкнотите се събират в обикновен буркан, който се навива на руло или плътно се затваря с капак. Такъв подарък се счита за първия семеен бюджет, който трябва да бъде запазен, за да се отложи разхищението на дарените пари за дълго време.

Друго тълкуване на необичайната изненада е свързано с асоциацията, която предизвиква фразата "пари в банката" - една голяма банкова сметка с много нули се появява наведнъж. Във всеки случай оригиналният подарък ще забавлява младите и гостите на сватбата.

Има няколко начина как да дадете пари в стъклени съдове. За всеки ще е необходим буркан, който може да бъде закупен в магазин за сувенири или да се използва най-често срещаният в съветски стил.

Изберете обема на кутията в зависимост от това колко банкноти или монети ще поставите там.

Има няколко начина да сложите пари в банката за желания за сватба:

 • Решете колко ще дадете на младите. След това сменете големите сметки в малки, за да можете да напълните контейнера напълно. Бурканът трябва да бъде затворен с капак, украсен с панделка, декоративен шал или по някакъв друг начин. За да добавите хумористичен щрих към подаръка, придържайте се към забавно поздравление в стих или проза.

 • Ако искате да подарите големи сметки за тържеството, оградете с тях стените на контейнера и напълнете останалото място със сладкиши във формата на сърца, мека играчка, изкуствени или естествени цветни пъпки. Такъв подарък ще изглежда грандиозно, сладък и много трогателен.
 • Младите хора с добро чувство за хумор ще харесат този подарък: банка, пълна с монети. Ще можете да дарите същото голямо количество, но в „железен“ еквивалент. Погрижете се предварително да обменяте пари за малки монети, така че да можете да напълните целия буркан с тях.

 • Заедно със сметки и монети можете да напълните контейнера с хартиени бележки, върху които ще има искрени желания. Нотите се навиват на малки свитъци и се фиксират с тънки ластици.

Има много начини да подарите пари на младоженците по оригинален начин за сватба. Преди да съживите творческите идеи, помислете за следните важни моменти:

 1. Интереси на булката и младоженеца, техния начин на живот, професия.
 2. Съсредоточете се върху степента на връзката си с младите хора: подарък, който ще разсмее близките роднини, може да изглежда нетактично и дори нелепо от обикновено запознанство.
 3. Разберете предварително формата на тържеството. Може би вашият буркан с „кисели краставички“ ще бъде не на място сред луксозните пликове със златни монограми.

Как да го направите сами?

Има много идеи как да направите банка за пари за сватба със собствените си ръце. Предлагаме интересна опция с навитите сметки: такъв подарък отдалеч може да бъде неразличим от домашна туршия. Със сигурност ще развеселите младоженците и гостите с оригиналния си подарък.

Какви материали ще са необходими:

 • стъклен буркан с подходящ размер с винтова капачка;
 • отпечатан етикет;
 • фалшиви банкноти за декорация;
 • топлинен пистолет за лепило;
 • пари, които ще дадете.

Много бързо и лесно е да направите бурканче за подарък за сватба:

 1. Изрежете и прикрепете етикета към външната страна на контейнера. По-добре е да изберете комичен текст, защото подаръкът е и хумористичен. Например: „Зеле в изобилие в собствения си сок. Създадено за (тук въведете имената на булката и младоженеца), дата на производство (ден, месец, сватбена година). Няма срок на годност. "
 2. Украсете капака на буркана с фиктивни банкноти, завържете го с канап, украсете с лък с монета в средата. За да премахнете ставите на изкуствените пари, залепете отгоре кръг с по-малък диаметър от капака, с надпис: "100% натурален продукт".
 3. Остава да напълните буркана с навити банкноти и да го предадете на младоженците на сватбата.

Банка с пари, според Фън Шуй, може да привлече финансови потоци, ако е направена оригинална и необичайна, но в съответствие с правилата на източната философия. Опитайте се да овладеете декора, използвайки техниката на хартиеното изкуство, и ще изумите младите хора и гостите с оригинална изненада.

Подгответе следното за работа:

 • стъклен буркан с всякаква форма;
 • салфетки за поставяне на контейнери;
 • флагела от тоалетна хартия;
 • монети;
 • PVA лепило;
 • черна акрилна боя;
 • боя за злато (бронз, сребро);
 • лак за паркет (може да се използва и акрил).

Приготвяме се да започнем:

 • Първо трябва да обезмаслите повърхността на консервата.
 • Втората стъпка е да залепите цялата повърхност със салфетки или тоалетна хартия на два слоя (колкото по-плътен е материалът, толкова по-добре).

Най-лесният начин би бил да разнесете добре стъклото с лепило и след това да нанесете два слоя хартия наведнъж, така че веднага да се насити.

 • Използвайки същия принцип, залепваме хартията върху корицата.
 • След като лепилото изсъхне, нарисувайте рисунка с обикновен молив - цветя от монети.
 • От бичурите, използвайки техниката на хартиеното изкуство, ние очертаваме модел на стъбла и цветя, като намек за добър растеж на парите в ново семейство. Покрийте чертежа с PVA лепило отгоре.

 • Когато лепилото изсъхне, покрийте буркана с черна боя. За това в консервните кутии най-често се използва оцветител. Ако боядисвате повърхността с четка, можете да повредите шаблона, но това също е поправимо: използвайте тънка игла за плетене, за да коригирате внимателно шаблона, така че елементите да си дойдат на мястото.
 • След това изчакайте боята да изсъхне. На пръв поглед можете да се уплашите от тъмния, въглен цвят на занаята, но предстои най-интересното - превръщането на непрезентабилен подарък в луксозно „злато“, „бронз“ или „сребро“.
 • Потопете полусуха четка в златна (бронзова, сребърна) боя, нанесете малки щрихи. Правим това много внимателно, за да не прекалим с „скъпоценното“ покритие и да не развалим изненадата.

Можете да изрежете малък правоъгълник от пяна гума, да нарисувате боя с него и да запечатате повърхността на кутията. Важно е да не прекалявате, в противен случай бурканът ще бъде твърде "лъскав", но комбинацията от черно и злато изглежда много по-богата и по-богата.

 • Остава да напълните луксозния контейнер с банкноти и да изумите младите в сватбения ден с необичаен подарък.

Какви материали ще ви трябват?

За да направите страхотна сватбена изненада, ще ви трябват най-простите материали:

 • стъклени съдове (можете да си купите декоративен буркан в креативен магазин или да използвате обичайните стъклени съдове, използвани от домакините, дори обикновен трилитров буркан);
 • декор: цветна хартия, плат, панделки, монети, изкуствени цветя, канап;
 • забавен надпис, който е залепен от външната страна на контейнера;
 • изкуствени пари (можете да отпечатате сметки с изображение на млади хора, за да направите подаръка още по-интересен).

Заедно с истински пари, сложете манекен в буркана, на гърба на който можете да напишете забавни поздравителни рими. На сватбата обикновено се поднасят традиционни подаръци, така че подарък с хумор ще разреди твърде тържествената атмосфера и ще развесели всички.

Можете да дарите пари в домашен ковчег или сандък от дърво.Ако знаете как да държите инструментите за обработка на дърво в ръцете си и сте запознати с тънкостите при направата на подобни продукти, използвайте уменията и въображението си, за да създадете уникален ръчно направен сватбен подарък.

Поздравителен текст

За да направите изненадата забавна и да забавлявате младоженците, измислете забавен надпис, който трябва да бъде отпечатан на лист хартия и залепен към банката със сметки.

Предлагаме няколко опции за етикети, които можете да направите сами в графичен редактор. Изрежете етикета, попълнете празните места и залепете от външната страна на кутията.

Можете да прикачите малка домашна картичка с поздравителен текст към буркана. Готините опции може да са:

Поздравления за вашия сватбен ден,
Искаме да живеем заедно до старост.
Не кълнете пари, живейте финансово,
За да имате всичко в ред с парите.

Искаме да ви пожелаем
Станете подкрепа и радост един на друг.
Скоро раждайте деца
И отидете на морето.
Купете огромна къща
Че всичко, всичко беше в него.
И скъпа кола
Всички такива брилянтни.
Нека вашето щастие бъде вечно
А богатството е безкрайно!

Бъдете щастливи, живейте богато
За да не ви разстройва заплатата.
Нека парите да текат в изобилна река,
И семейството ви ще има мир и тишина.
Но най-вече искаме обаче
Така че в твоя съюз внезапно нямаше брак.

В поздравлението можете да пишете стихове или забавно поздравление в проза: колкото по-креативен е текстът, толкова по-добре.

Шаблони за декорация

Най-лесният начин да уредите банкноти за сватба:

 1. Банкноти или монети се поставят в стъклени съдове.
 2. На бурканчето е залепен комичен надпис, който може да бъде направен на ръка или отпечатан на цветен принтер.
 3. Отгоре контейнерът се затваря с капак и се украсява с фалшива банкнота (изображението на младежа изглежда оригинално, което трябва да бъде прехвърлено в сметката).
 4. Като декорация капакът се завързва с панделка или лък.

Стъкленият буркан, който е украсен с картичка с изображение на сърце от картон и плат, изглежда необичайно. Парче от същия материал се завързва отгоре на капака и се фиксира с връв. Можете да си купите декоративен стъклен буркан в магазин за подаръци - в този случай красива панделка и комичен надпис ще действат като допълнителна украса.

Елегантно изглежда парче органза, дантела, тюл, което затваря бурканчето отгоре. Такъв подарък изглежда празничен, много нежен и трогателен. Използвайте мъниста, мъниста, пайети, изкуствени цветя за декорация. Вътре, заедно с парите, поставете изсушени листенца от рози или малки бонбони под формата на сърца.

Ето още един оригинален начин да представите пари за сватба. Няма нищо сложно в направата на подарък: навийте сметките, фиксирайте всяка с канап. Сгънете в красив стъклен буркан, украсете с парчета и лъкове от въже, залепете забавен надпис.

Един прост, но в същото време оригинален начин да изненадате младите на сватба е да им подарите банка банкноти, на чийто капак ще парадира символична украса. Ако младоженците ще пътуват, изберете Айфеловата кула, палмите, статуята на свободата, египетските пирамиди или друга атракция. Можете също така да намерите корица със знак за долар или евро - в този случай декорът ще говори сам за себе си.

Как да представим такъв подарък?

Представянето на подаръци за сватба обикновено се ограничава до средна дума: „Поздравления“. В допълнение към стандартните пожелания можете да прочетете кратко стихотворение на младоженците или дори да изиграете мини-сцена, за да развеселите булката и младоженеца и гостите, присъстващи на тържеството.

Какви стихове можете да прочетете с доставката на пари в банката:

Нашият подарък за младите е най-популярен,
За всички без изключение ще бъде перфектно.
Вземете тези пари,
И каквото искате, тогава купете.
Или го поддържайте спретнато
Да се умножава.
Да, дори поне сто хиляди пъти,
Ще се радваме само за вас!

За да станете щастливи в живота,
Трябва много да се усмихвате
Да познаваш любовта и страстта,
Винаги се смейте от сърце.
Не псувай, не тъжи,
Споделяне на притеснения
И, разбира се, изтеглете,
Щъркелова работа.

Искаме да пожелаем на булката и младоженеца
В живота винаги вървете заедно, само заедно.
Ти се грижиш за любовта си,
Пренесете живота си заедно.
Не търсете никакви причини за кавги,
Живейте влюбено до самите бръчки.
Желаем ви голямо семейно щастие,
За да се избегне лошото време.
Пазете любовта си внимателно
Живейте щастливо, дълго, богато.

Донесете букета на булката на сватбата заедно с бурканчето с пари. Даряването на цветя на младоженци е стара традиция, а добрите пожелания и топли поздравления ще демонстрират вашата искрена радост за младите.

Как да дадете пари за сватба по оригинален начин:

 • Преди представянето на оригиналната изненада можете да сложите на булката и младоженеца домашни колиета от банкноти и хартиени цветя - това ще добави положителни емоции и ще се превърне в повод за поредната запомняща се снимка.
 • Можете да поканите магьосник или да научите сами прости трикове, за да организирате истинско шоу с подарък.
 • Интересна идея ще бъде костюмиран спектакъл, чиято тема може да бъде всеки сюжет: гангстери, руски народни приказки, разбойници.В края на мини-спектакъла главният герой ще връчи на младоженците банка банкноти.
 • Подредете търсене за героите на случая по време на празника. Подгответе предварително съвети, които ще доведат влюбените до основния подарък. Младите хора обичат подобни забавления и с удоволствие ще тръгнат в търсене на основната изненада.

Организирайте куеста по такъв начин, че търсещите да нямат неочаквани закачки по пътя, в противен случай играта бързо ще отегчи младоженеца, булката, а също и гостите.

Сватбата е вълнуващо и важно събитие не само в живота на младите хора, но и гости, които са поканени да споделят щастието на влюбена двойка. Независимо от сумата, която сте решили да дадете за тържеството, свържете въображението си и измислете необичаен начин да поднесете традиционен сватбен подарък - пари. Кутия банкноти е чудесен вариант, който ще забавлява младите и ще остави най-приятните спомени.

Интересни статии...