Направи си сам коледни свещници - фото и майсторски класове 2022

Ярките трептящи светлини на свещи създават вълшебна атмосфера и ви помагат да се пренесете в зимна приказка. И от свещници, направени със собствените си ръце, духа с топлина и комфорт. Тук сме събрали няколко интересни идеи за направата им.

Свещници в стил Прованс изглеждат необичайно. Те могат лесно да бъдат направени от стъклени чаши, сизал и естествени материали: шишарки, канела и брезова кора. Когато изгаряте свещ, канелата ще излъчва деликатен аромат, изпълвайки къщата с топлина и уют.

Намерете няколко шишарки и украсете стъклените буркани със свещите вътре. След като поръсите с лепило, поръсете цялата тази магия с изкуствен сняг.

Снимката по-долу показва майсторски клас за изработване на свещник, украсен с ядки. Ядки и малки коледни топки са залепени към основния пръстен с пистолет за лепило. В този случай е необходимо да оставите място за свещи. Продуктът е покрит със сребърна боя.

Декорът от брезова кора изглежда много необичайно.

Ако имате бои за рисуване върху стъкло, след което декорирате с тях малък стъклен буркан, ще получите магически свещник, който няма да скрие трептенето на свещ.

Новогодишните свещници под формата на меденкови къщички ще се харесат на децата. Нека малките художници сами да украсят бисквитките. Такъв декор ще се превърне в истинска декорация на новогодишната маса.

Друг вариант е да изплетете новогодишно облекло за стъклени буркани.

Ако събирате вода в малък буркан, частично я напълвате с декоративни елементи, получавате необичаен необичаен новогодишен състав.

Вълшебни и много нежни свещници могат да бъдат направени от дантела.

Ще имаш нужда:

  • надуваема топка,
  • лепило;
  • дантела.

Надуйте балона, залепете го до половината с дантела и оставете да изсъхне. Когато тъканта се втвърди, пробийте топката с игла или просто изпуснете, дантелата ще запази формата си. Внимавайте, когато поставяте свещта навътре, така че светлината да не запали свещника. От гледна точка на безопасността, по-приемлив вариант е да залепите стъклото с дантела.

Вълшебният аромат на празника ще се разпръсне из целия апартамент, ако поставите запалена свещ в портокалова кора.

Ако намерите малки трупи, те също са чудесни стойки за закачливи светлини.

След като залепите бурканите с цветна хартия, ще получите свещници, които придават различни нюанси на сиянието.

Използвайте всякакъв материал - борови игли, дърво, плат, хартия! Експериментирайте, създайте декор за дома и нека Нова година бъде радостна!

Интересни статии...